Projecte contes viatgers

El projecte de “Els contes viatgers” neix amb l’objectiu de compartir amb les famílies alguns dels contes que s’expliquen a la llar fomentant així la descoberta, la comunicació i el plaer per la lectura. Els contes, són una de les fonts d’aprenentatge més riques, quan llegim un conte a un infant fomentem el desenvolupament de la comunicació oral, l’adquisició de vocabulari i la millora de la comprensió, a més a més d’afavorir la gestió d’emocions, la creativitat i la imaginació.

El nostre projecte de contes es basa en els principis de la coeducació. Des de fa anys, la llar aposta per fomentar la coeducació. Que totes les criatures tinguin igualtat d’oportunitats per desenvolupar-se i decidir. Volem que cada infant pugui ser qui vulgui ser.

EL PROJECTE DE CONTES VIATGERS INCLOU:

  • La biblioteca de llar: Contes, dossiers i articles d’interès que es troben a l’abast dels infants i de les famílies, en un espai que permet gaudir d’ells amb tranquil·litat.

 

  • El tren de contes: Tenim un «Tren de contes» que transporta, d’una estança a una altra, contes variats amb els quals desperta l’interès, l’atenció i la imaginació dels infants.

  • Les maletes viatgeres: Els infants s’emporten a casa un cop a la setmana la «maleta viatgera», una bossa amb contes per poder gaudir a casa i amb la família aquells contes que s’expliquen a la llar. A més a més la bossa inclou un dossier per poder compartir amb els companys i companyes l’experiència viscuda a casa.

 

  • Les sortides a la biblioteca: Cap al tercer trimestre els infants de les estances de 2 a 3 anys visiten, en grups reduïts, la Biblioteca Esteve Paluzzi on se’ls explica contes, descobreixen de nous i passen una bona estona gaudint de l’espai, dels llibres i de la vivència.

  • La festa final de curs: Tanquem el projecte en la Festa Final de curs on les famílies interpreten un dels contes escollits de la «maleta viatgera». No existeix cap tancament millor on els infants gaudeixin i connectin els aprenentatges de la llar amb la reafirmació convertida en obra de teatre de la mà de les famílies.

“Per viatjar lluny no hi ha millor nau que un llibre” Emily Dickinson