Projecte de reciclatge i sostenibilitat

Una llar que vol caminar cap a la sostenibilitat:

Des dels inicis, la llar d’infants la Baldufa s’ha caracteritzat per donar prioritat al desenvolupament d’un «Projecte d’escola sostenible i respectuosa amb el medi ambient» i és per això que té com a un dels seus eixos principals, la cura del medi i la sostenibilitat.

Som conscients de la importància que té l’adquisició de les tres R (reduir, reutilitzar i reciclar) des de ben petits per créixer fomentant hàbits de cura del nostre planeta i de la sostenibilitat en benefici a tothom. Per això, els mostrem algunes accions i els acompanyem en l’adquisició dels valors i hàbits necessaris per entomar-ho realitzant propostes com el reciclatge del plàstic, del paper, la reutilització de materials per elaborar d’altres d’ús educatiu, etc.

Creiem fermament que és molt important que els infants prenguin consciència dels valors fonamentals de la cura i el respecte de l’entorn i els hi mostrem com fer-ho integrant-ho en la naturalitat del dia a dia.

Els acompanyem en el respecte i cura del jardí, del nostre hort, de les plantes de les estances.. Reutilitzem els residus que ja hem generat d’una manera enginyosa, divertida i plena de creativitat per elaborar materials educatius a partir d’altres donant-los un segon ús i reciclem el paper, l’aigua i el plàstic que es genera a la llar a través d’accions i projectes com el TRENECO (el nostre tren del reciclatge amb el qual els infants ens acompanyen a reciclar el plàstic al seu contenidor).

La llar està plena d’espais on es fa evident aquesta cura i respecte cap al medi com l’hort, el nom de les diferents estances de la llar (carbasses, tomàquets, enciams, pèsols i pastanagues), els contenidors pel reciclatge i recollida de deixalles, les propostes de reciclatge i reutilització de l’aigua, del plàstic, del paper…

Tot seguit us fem una petita mostra d’algunes de les accions que els infants realitzen a la llar:

  • El reciclatge d’aigua:

Els infants són conscients de que l’aigua és un bé escàs i participen en el reciclatge d’aquesta per reutilitzar-la. Fem servir unes garrafes on dipositem l’aigua que ens sobra del beure i la fem servir per regar.

  • Treneco: El tren del reciclatge del plàstic

Es tracta d’un carretó amb el qual els infants transporten els residus de plàstic que hem reciclat a la llar fins als contenidors de plàstic del carrer. Els infants participen directament en tot el procés des que es genera el residu, es classifica i es du al contenidor.

 

 

  • Els diferents contenidors de reciclatge per les deixalles, el paper i el plàstic:

La llar disposa de contenidors de reciclatge de paper, de plàstic i de deixalles orgàniques on es classifica i recicla els diferents residus que es generen.

Us convidem a conèixer més sobre aquest projecte consultant-nos a la Llar!

També us recomanem la lectura de l’article elaborat per les educadores de la llar sobre: La segona oportunitat de les coses