Des de la Llar d’infants la Baldufa fomentem el consum de fruita com a aliment important en la dieta dels infants. El nostre objectiu és fomentar el consum de fruita, incorporar-ho a la vida dels infants com un hàbit saludable i saciar de forma sana la gana que pot aparèixer a mig matí i a la tarda.
És per això que, cada matí, les famílies porteu una o dues peces de fruita i les educadores se l’ofereixin als infants en forma de tastets. Una per fer un tastet a mig matí i una altra també pels infants que berenen a la llar.
El “tastet de fruita” de mig matí no substitueix l’esmorzar complet el qual l’infant ja haurà d’haver-lo fet a casa, abans de venir a l’escola.
Amb el tastet de fruita de la tarda, es fa un primer berenar saludable (entre 15:30h i 15:45h) el qual les famílies acostumeu a complementar més tard amb el berenar que sovint els hi doneu en sortir de la llar.
“El tastet de fruita” ens permet desenvolupar en els infants el sentit de la vista, el tacte, l’olfacte i el gust, com també introduir nous gustos, amb la diversitat de fruites que van apareixent durant les diferents estacions de l’any.
Us recomanem que porteu fruita variada perquè els infants desenvolupin al màxim tots els sentits, augmenti la curiositat per conèixer fruites noves i es trenquin les barreres de la por i inseguretat a allò desconegut de forma gradual i segura.
Es crea una estona de comunicació entre els infants, d’intercanvi, de saber compartir i de saber esperar. Si un infant no vol menjar-ne, igualment se li ofereix i se li respecta el que no la vulgui, possiblement amb el temps la tastarà i més endavant, tindrà prioritat per una fruita en concret.
Aquesta línia la seguim també en la celebració dels aniversaris en els quals us demanem que ens porteu fruita per elaborar un pastís de fruita i compartir-ho amb els companys i companyes del vostre fill/lla. És una manera de continuar amb les rutines, establir hàbits de consum saludables i, a la vegada, poder compartir amb tots els infants aquest moment de celebració.
Es considera una proposta quotidiana de la llar de gran importància perquè es dóna en un context privilegiant d’interacció des d’on es fomenten gran part dels aprenentatges que s’adquireixen en aquesta primera etapa educativa de forma natural i gradual.