Projecte amb l’escola Can Llobet

El nostre entorn és ric en experiències i en possibilitats d’aprenentatge. El treball en xarxa amb altres professionals fa que la nostra tasca adquireixi un sentit global, respecte a l’educació integral de l’infant.

La llar d’infants la Baldufa està situada al costat de l’escola Can Llobet i això és una gran sort perquè ens facilita poder estar en contacte directe, conèixer-nos i realitzar propostes educatives conjuntament. Cada curs posem en marxa un projecte de comú amb l’escola Can Llobet.

L’objectiu principal d’aquest projecte és el de compartir vivències i experiències que ens ajudin a créixer des de les quals anar adquirint valors com els de tenir cura, emocionar-se, relacionar-se, respectar, compartir, conviure, empatitzar, etc.

Així doncs, al llarg del curs realitzem diverses trobades com:

  • Cantades de Nadales amb els grups de sisè els quals venen cada any a fer-nos un preciós concert a la llar.
  • Actuacions de concert de flauta en la qual alumnes de quart de Can Llobet ens visiten per fer-nos un gran concert musical que ens deixa a totes i tots bocabadats.
  • Intercanvis de trobades amb els alumnes de P3 de Can Llobet els quals venen a la llar a passar una estrona amb els infants més grans per conèixer-los, transmetre’ls l’experiència de fer aquest pas a “l’escola dels grans” i fer-nos una primera pressa de contacte. En aquesta trobada sempre trobem cares conegudes perquè, per proximitats, bastants infants de Baldufa segueixen la seva escolarització a Can Llobet. Després, intercanviem l’experiència anant amb els infants més grans de la llar, els quals el curs vinent marxaran a l’escola, per visitar les aules de P3 de Can Llobet i conèixer físicament que significat en aquest canvi d’etapa al que aviat hauran d’enfrontar-se.

És un projecte que promou la convivència entre diferents edats i es desenvolupen habilitats socials d’escolta, comunicació, respecte i confiança. Tant infants com alumnes de l’escola, esperem amb ganes la realització d’aquestes trobades: alguns i algunes per retornar a la seva antiga llar i altres per descobrir nous espais i conèixer noves persones.