Metodologia MTV awards i Grammy Llatins

Els premis MTV Video Music Awards, coneguts també com MTV VMA, són uns premis creats en 1984 pel canal de televisió MTV per destacar als millors videoclips musicals de l’any.  Van sorgir com una alternativa dels premis Grammy llatins, però amb el pas de les seves edicions s’han guanyat el respecte de la indústria musical nord-americana i dins de la cultura popular. Són presentats i transmesos en viu anualment per MTV i CTV a Canadà. Les cerimònies s’han dut a terme en diferents ciutats, com Nova York, Los Angeles, Las Vegas i Miami. 

A partir de 2008 va ser el públic qui va poder decidir a través d’Internet la llista de nominats, i posteriorment els guanyadors de cada categoria.

Actualment es celebren a Los Angeles, Califòrnia, l’últim diumenge d’agost.

L’estatueta lliurada als guanyadors és anomenada «Home de la Lluna», ja que té la forma d’un astronauta sobre aquest satèl·lit.

ccb99f53-cfb1-486b-8a2e-106339c09a02

Premi que s’atorga als guayadors dels MTV Awards. (Home de la Lluna).

Els Grammy Llatins (és a dir, els Latin Grammy Awards), són premis atorgats per l’Acadèmia Llatina d’Arts i Ciències de la Gravació. Els Grammy llatins reconeixen l’excel·lència artística i tècnica de la música gravada, mitjançant votacions.

El primer lliurament va ser emès l’any 2000 als Estats Units per la cadena CBS.  Per tenir dret a una nominació per als “Latin Grammy”, la cançó ha d’haver estat gravada en espanyol o portuguès.

grammy-1

Premi que s’atorga als guayadors dels Grammy Llatins.

Actualment es celebren el 17 de novembre al T-Mobile Arena (Las Vegas).

T-Mobile Arena

T-Mobile Arena

La nostra intenció amb l’anàlisi dels darrers 15 anys dels MTV Awards i dels Grammys Llatins és veure com era el paper de la dona i com ha anat evolucionant, és a dir, veure si el cos de la dona sempre ha estat una eina de márqueting per a vendre el videoclip o amb el pas dels anys ha esdevingut aquesta eina de márqueting.

També volem veure l’evolució dels gèneres musicals premiats i així doncs, fixar-nos en el paper que se li otorga a la dona.

2015-mtv-vma

Miley Cyrus i Robin Thicke a la seva actuació del 2013 als MTV Awards.