La imatge visual de la dona en els videoclips

Centrant-nos en el tema de la dona,  els videoclips cada cop deshumanitzen i transformen cada cop més a la dona en un objecte sexual.

La realitat actual  de les dones en els videoclips musicals és que la majoria de estrelles canten amb falta de roba i molt maquillatge. Apropament de llavis perfectament carnosos, posaderes bellugant-se, escots extravagants i quasi nuus, ventres perfectament esculpits, això provoca un reforç de la idea de que les dones s’han  de veure i comportar de determinada manera per ser suficient atractives

La presència del cos femení s’ha transformat en una de les formules més utilitzades per als creadors de videoclips musicals ja que fa captar l’atenció dels espectadors i atreure possibles consumidors. La imatge de la dona que creen els videoclips és una imatge molt estereotipada, un mirall distorsionat de la vida real on és rellevant la consideració de la dona com a objecte, donant més rellevància al tema  sexual que social. Ja pot ser qualsevol tipus d’estil musical, el videoclip utilitzarà el cos de la dona com un reclam sexual.

Més del 50% de dones apareixen provocatives com a objectes sexuals i un 75% conductes de intimidació sexual en els videoclips musicals, és un estudi comprovat per la universitat Antonio Nariño de Colombia en 2006.

imagen-mujer-videolcips

Noia imitant el caràcter provocatiu de la imatge emessa a la pantalla.

imagen-visual-mujeres

Videoclip de la cançó Blurred lines de Robin Thicke, del génere Pop.