Definició de sexisme, historia i tipus de sexisme

El sexisme és l’actitud discriminatòria de qui no valora les persones del sexe oposat o fa distinció de les persones segons el seu sexe.

Segons Ignacio Iriarte (2011) actualment el sexisme està encara massa present en la nostra societat. Tot i això hi ha nacions amb més o menys grau de desigualtat per gènere.

El canvi més gran que va donar la nostra societat sobre la desigualtat va ser fa 50 anys. Entre 1960 i 1970 el sexisme va patir un cop dur, és a dir, va millorar, encara que no tan fort com per eliminar-lo del tot.Però encara la societat segueix ensopegant amb la mateixa pedra des de fa segles. Seguim acceptant com masculí o femení una sèrie de conceptes que són assumits per la cultura, és a dir seguim estereotipant.

TIPUS DE SEXISME:

1. El paternalisme dominador: Es creu que la dona necessita una figura masculina dominant ja que es pensa que ser dona significa ser més feble que l’home.

double-project-lamina-23-mujer-manipulada-297-200-mm

Dona manipulada per la figura masculina.

2. Diferenciació de gènere competitiva: Es creu que les dones són diferents i han de dur a terme rols diferents. Per tant, no estan capacitades per ocupar llocs de gran envergadura ja siguin al govern o a directives de grans empreses entre d’altres.

mujer-dominada

Diferenciació de gènere.

3. Hostilitat sexual: Es creu que les dones són perilloses i manipuladores. Ja que posseeixen un “poder sexual” cap als homes.

mujer-dominante

Dona posseint l’home.

 

 

 

 

 

 

 

sexo

Dona posseint el poder sexual.