Article d’interès

El següent article el vam trobar quan estàvem buscant informació per a la nostra part de la imatge visual de la dona als videoclips.

Vam creure que seria interessant per incloure’l al nostre treball, ja que és una campanya on es veu que el reggaetón és un estil molt criticat degut a la imatge sexista que es veu de la dona i a la utilització d’aquesta com a objecte sexual.

Deia el següent:

Una campanya molt impactant contra el reggaetón aixeca polseguera a Colòmbia.

640_1433491546reggeaton4

Fotografia basada en la cançó “La Bellaquera” de Arcángel.

Les fotografies de la campanya no deixen indiferent a ningú, de fet, ens han semblat molt bèsties! La campanya s’ha fet pública via Facebook des de Colòmbia i s’ha tornat viral. L’eslògan de la campanya és “Utilitza la raó, que la música no humiliï la teva condició” i segons la fotògrafa, Lineyl Ibáñez, “Les imatges retraten la humiliació que les dones pateixen en aquest estil musical”.

640_1433491605reggeaton

Fotografia basada en la cançó “En la cama” de Daddy Yankee.

Afegia que “la crítica va dirigida als continguts de les cançons que només deixen a les dones com a objectes sexuals, que no només en les lletres són agredides, sinó que també en els videoclips són utilitzades com símbols de sexe”.

640_1433491573reggeaton5

Fotografia basada en la cançó “Por el suyo” de Mr Fox.

Ens sembla molt bèstia tot plegat, però el cert és que cada dia moltes dones arreu del món continuen sent maltractades no només física sinó també psicològicament i no hi ha dret! En ple segle XXI i també en societats desenvolupades com la nostra, sobretot la joventut heu de dir un NO clar, fort i rotund davant la més mínima expressió d’aquest tipus d’actituds.

640_1433491726reggeaton2

Fotografia basada en la cançó “La bellaquera” de Arcángel.

Enllaç de l’article:

http://www.adolescents.cat/noticia/24142/campanya/molt/impactant/contra/reggaeton/aixeca/polseguera/colombia