El masclisme als videoclips

El masclisme en els videoclips depèn d’alguns factors, el primer d’ells és el gènere al que pertany l’artista. Hi ha gèneres musicals que el masclisme l’utilitzen com a un element més del videoclip, que fa que la gent reconeixi l’artista per aquests fets. El gèneres on més s’utilitza el masclisme és en el “reggaetón”, “pop comercial” i “rap”, com per exemple els artistes: JBalvin, Pxxr Gvng, Rihanna, Britney Spears, Lil Wayne, Costa etc… La dona en aquests videoclips és generalment un objecte sexual per a l’home, apareixen cotxes d’alta categoria i dones lleugeres de roba.

rihanna

Videoclip de la cançó” Work “de Rihanna, del génere R&B .

pxxr

Videoclip de la cançó “Tu coño es mi droga” de PXXR GVNG, del génere Trap.

fotonoticia_20160718110459_640

Videoclip de la cançó “Yo sabía” de Jey M, del génere Reggaetón.

Majoritariament l’audiència d’aquests videoclips són gent jove.

Un altre factor important del que depèn el masclisme és la llibertat que té el director del videoclip, ja que no importa si estan ensenyant a una societat a que en un futur sigui masclista o si hi ha molt excés de masclisme als videoclips.

Als videoclips masclistes, la dona sol portar molt poca roba o roba molt provocativa, també fan moviments provocatius o agafen materials per marcar més la intensitat del masclisme, la qual fa que aquests videoclips tinguin més visites per part dels homes.

Actualment la societat accepta aquests videoclips i els videoclips més visitats parlen de masclisme i consum de drogues.

Exemple:

Jason Derulo ft. Snoop Dogg – Wiggle