Part pràctica. Metodologia

Un cop feta la part teòrica i vist quin tipus de sexisme predomina en les imatges visuals, vam començar la nostra part pràctica que la vam dividir en quatre apartats diferenciats:

1- Ll’anàlisi de videoclips de diferents estils musicals per a fixar-nos en el paper que se li otorga a la dona i com és la seva actuació segons el gènere musical i segons a l’audiència que va destinada.

2-També hem fet 3 entrevistes. Una a Manuel Mira, que és un director de cinema i propietari d’una productora de videoclips. Una altra a Sandra Jurado, que és ballarina i l’última a Inés Tarradellas, una ballarina que s’interessa molt en la publicitat, el feminisme i la perspectiva de gènere.

3-Hem fet un estudi dels videoclips guanyadors dels darrers 15 anys als MTV Awards i als Grammy llatins per veure com ha evolucionat el tipus de cançó i la imatge que té la dona en els videoclips premiats.

4- I per últim, hem elaborat unes enquestes a diferents cursos de l’Institut Can Planas per veure la influència dels videoclips sobre els adolescents i la seva opinió sobre el sexisme en la imatge visual de la dona. També hem pogut veure quins són els gèneres musicals més escoltats.