Estils musicals

Els estils musicals són categories que contenen músiques amb similituds relatives a la seva sonoritat; són categories que agrupen músiques que sonen de maneres suficientment semblants.

Hem escollit aquests estils musicals perquè son els més coneguts i escoltats per la gent arreu del món.

-Bachata:

. Origen: La bachata és un gènere originari de la República Dominicana, dins del que es denomina folklore urbà. Està considerat com un derivat del bolero rítmic, influenciat per altres estils com el son cubà i el merengue. La bachata va sorgir en la marginalitat urbana dels bars i bordells de Santo Domingo. Durant els anys seixanta i principis dels setanta com a música de les classes pobres. La seva difusió per aquests anys, va estar limitada a escasses emissores, ja que era considerada com una música vulgar. L’interès massiu pel ritme va sorgir a partir dels anys vuitanta, amb la importància que va aconseguir el ritme en els mitjans de comunicació.

. Característiques:  En l’execució de la bachata tradicional, les maraques del bolero van ser substituïdes per la güira, es va assumir l’execució virtuosa i lliure del bongo pròpia del son cubà i es van incorporar guitarres a l’estil dels trios llatinoamericans populars a Mèxic, Cuba i Puerto Rico.

Romeo Santos – Propuesta Indecente:

-Dembow:

. Origen: Gènere o ritme musical originari de Jamaica que es va desenvolupar cap a mitjans de la dècada de 1980. Els seus orígens són les influències del rap i el hip hop.

. Característiques: El principal element és el ritme, pren les mateixes bases que la música reggaeton i el dancehall, encara que generalment marcades per un element rítmic constant i molt més ràpid que en el reggaeton.. El ritme i les melodies tendeixen a ser senzills i repetitius.

Sweet Flow- Mujelsita

-Electrònica:

. Origen: La música electrònica neix a final del segle XXI i començaments del segle XX. El primer dispositiu a gravar un so electrònic va ser el fonoautògraf, patentat l’any 1857 per Leon Scott. Ja l’any 1960, aquesta música es comença a comercialitzar de manera intensa al món, amb l’accessibilitat del sintetitzador. L’any 1963 Ron Grainer juntament amb Delia Derbyshire van crear la primera melodia electrònica.

. Característiques: Gènere musical que abasta aquelles músiques fabricades a força de sons creats per mitjà de l’ús d’un equip electrònic. Qualsevol so generat d’un senyal elèctric ja sigui com una guitarra elèctrica, i fins i tot per micròfons, amplificadors o altaveus, podria ser considerat electrònic.

Martin Garrix i Bebe Rexha- In the name of love

-Jazz:

. Origen: És un gènere musical nascut a finals del segle XIX a Estats Units, que es va expandir de forma global al llarg de tot el segle XX. Entre els molts intents de delimitar i descriure el complex fenomen del jazz, el crític i estudiós alemany Joachim-Ernst Berendt assenyala al jazz com una forma d’art musical que es va originar als Estats Units mitjançant la confrontació dels negres amb la música europea.

. Característiques: La instrumentació, melodia i harmonia del jazz es deriven principalment de la tradició musical d’Occident. El ritme, el fraseig i la producció de so, i els elements d’harmonia de blues es deriven de la música africana i del concepte musical dels afroamericans.

Nancy Wilson – The Very Thought Of You:

-Electro llatí:

. Origen: El Electro Llatí és un gènere musical que va néixer a Espanya i Amèrica Llatina el 2010 fruit de la barreja entre el gènere tech-house i ritmes llatins com, el reguetón, i el merengue.

.Característiques: La major part de l’electro és instrumental, però és habitual la presència de vocals processades mitjançant un vocoder. Addicionalment, la síntesi de parla pot utilitzar-se per crear contingut líric robòtic o mecànic.

Pitbull- Sexy beaches

Carlos Vives i Shakira- La bicicleta

Metal

. Origen:  Es va crear a finals de la dècada del 1960 i a principis de la del 1970, al Regne Unit i als Estats Units.

. Característiques:  Estil musical descendent del rock, caracteritzat principalment per la contundència del seu so, generalment obtinguda amb l’ús de guitarres elèctriques amb alt grau de distorsió, veus molt extremes i bateries amb doble bombo o doble pedal, i baixos pronunciats i contundents.

The agonist – Thank You Pain

Pain- Call me

-R&B:

.Origen: Els seus orígens provenen de la combinació d’elements de hip hop, soul, R&B, pop y funk a principis de 1980 als Estats Units.

. Característiques: Estil de producció discogràfica molt cuidada i neta, ritmes basats en la utilització de caixa de ritmes, notes de saxo que el caracteritzen d’una sonoritat jazz i un estil suau i arranjaments vocals.

Rihanna ft Drake- Work

-Pop:

 .Origen: És un gènere de música popular que va tenir el seu origen a finals dels anys 1950 com una derivació del rock and roll, en combinació amb altres gèneres musicals que estaven de moda en aquell moment.

. Característiques: Com a gènere, la música pop és molt sintètica, prenent prestat sovint elements d’altres estils com el urban, dance, el rock, la música llatina o el folk. Amb tot, hi ha elements essencials que defineixen al pop, com són les cançons de curta a mitja durada, escrites en un format bàsic així com l’ús habitual de tornades repetits, de temes melòdics. La instrumentació es compon habitualment de guitarra, bateria, baix, guitarra, teclats i sintetitzador.

Jennifer López: Ain’t your mama

Beyoncé: Pretty hurts

Ariana Grande ft Nicki Minaj: Side to side

Robin Thicke: Blurred lines

-Punk:

. Origen: És un gènere musical dins del rock que va emergir a mitjans dels anys 1970 a Regne Unit.

. Característiques:  Aquest gènere es caracteritza en la indústria musical per la seva actitud independent i amateur. En els seus inicis, el punk era una música molt simple d’un tipus de rock senzill, amb melodies simples de durades curtes, sons de guitarres amplificades poc controlats o sorollosos, en general, de compassos i tempos ràpids. Les línies de guitarra es caracteritzen per la seva senzillesa i la cruesa del so amplificat, generalment creant un ambient sonor, sorollós o agressiu. El baix, generalment, segueix només la línia del acord. La bateria per la seva banda porta un tempo accelerat, amb ritmes senzills de rock. Les veus varien des expressions fortes i fins i tot violentes o estripades, expressives caricatures cantades que alteren els paràmetres convencionals de l’acció del cantant, fins a formes més melòdiques i elaborades.

Ratas Kirotimikas – Lloran:

-Rap: 

. Origen: El rap és un gènere musical desenvolupat a nord-americà finals de la dècada dels 60 entre la comunitat afroamericana dels Estats Units.

. Característiques: El rap es declama al compàs del ritme musical (pols), en anglès, beat. Els intèrprets de rap són coneguts com MC, “Mestres de Cerimònies”. Les sigles RAP signifiquen Rhythm and poetry (ritme i poesia).

Ikki i Swan Fyahbwoy: Delitos en tu cuerpo

-Reggae:

. Origen: El reggae és un gènere musical que es va desenvolupar per primera vegada a Jamaica cap a mitjans dels anys 1960.

. Característiques: Estil musical derivat del rock les cançons del qual es caracteritzen pel ritme alegre, repetitiu i marcat, les melodies suaus i les lletres compromeses en favor de la pau i de l’ajuda al Tercer Món.

Swan Fyahbwoy – Forget & Forgive:

-Reggaetón:

. Origen: És un gènere que té les seves arrels en la música d’Amèrica Llatina i el Carib. El seu so es deriva del reggae jamaicà. Es va desenvolupar per primera vegada a Panamà en els anys setanta i principis dels noranta a Puerto Rico. Neix i sorgeix arran de la comunitat jamaicana que va arribar a Panamà al costat de immigrants d’ascendència afro-antillana durant el segle XX.

. Característiques:  Es caracteritza per un ritme repetitiu. Té una sincronització característica per la qual es guien la majoria de les cançons, donant una referència fàcil per al ball.

Daddy Yankee – Shaky Shaky:

Maluma- Sin contrato

-Rock:

. Origen: La seva forma originària, coneguda com a rock and roll, va sorgir majorment de la combinació de dos gèneres anteriors com eren el rhythm and blues i el country. La música rock també es va nodrir fortament del blues i el folk, i va incorporar influències del jazz, la música clàssica i altres fonts.

. Característiques:  Musicalment, el rock es compon de la guitarra, vocalista, baix, bateria i algunes vegades instruments de teclat com l’òrgan i el piano. Com la música pop, les lletres se centren sovint en l’amor romàntic, però també tracten un rang ampli d’altres temes amb un enfocament freqüent en el social i el polític.

Queen: I want to break free

-Salsa:

. Origen: És el terme comercial usat des de finals dels anys 1960 per definir un gènere musical hispà, resultant de la síntesi del son cubà i altres gèneres de música caribenya, amb el jazz i altres ritmes nord-americans. La salsa té varietats porto-riquenya, veneçolana, dominicana, colombiana i d’altres països de Llatinoamèrica. Va ser desenvolupada per músics d’origen caribeny al Gran Carib i la ciutat de Nova York.

. Característiques: Des dels seus orígens, la salsa ha pres el ritme cubà com a base per a desenvolupar-se. Aquesta música caribenya li ha donat un aire de sensualitat a la melodia, un aspecte que fins al dia d’avui tenen les cançons de salsa. És per això que el cantant ha de comptar amb coneixements sobre els ritmes caribenys.

Marc Anthony- Valió la pena