De hort

NOM: Lechuga, Lettuce. Lactuca sativa
FAMILIA: Compostes
PLANTACIÓ: Tot l’any.
ORIGEN: No està gaire clar sembla que de l’India
RECOL•LECCIÓ: 20-90 dies
TEMPERATURA: Clima fresc, les altes temperatures no li van gaire bé.

De hort

COMPOSICIÓ QUÍMICA:
Aigua 95 %
Hidrats de carboni 1,5 % (fibra 1 %)
Proteïnes 1,5 %
Lípids 0,3 %
Potassi 180 mg/100 g
Sodi 10 mg/100 g
Fòsfor 25 mg/100 g
Calci 40 mg/100 g
Ferro 1 mg/100 g
Vitamina C 12 mg/100 g
Vitamina A 0,2 mg/100 g
OBSERVACIONS:En el seu estat silvestre són plantes petites i de sabor amarg, però la selecció de l’home al llarg del temps a propiciat gran varietat de saborosos enciams. L’enciam iceberg és potser el més popular. És un enciam de cap que també és baix en valor nutritiu i sabor. L’enciam de fulla i la romana proporcionen sabor cruixent i són excel•lents seleccions per a amanides i entrepans. El valor nutritiu de l’enciam és diferent depenent de la seva varietat. L’enciam en general proporciona una petita quantitat de fibra, alguns carbohidrats, un poc de proteïna, i una mínima quantitat de greix.

De hort

AQUESTES TRES VARIETATS DE LES FOTOGRAFIES SÓN LES QUE NOSALTRES PLANTEM AL NOSTRE HORT.
1.- ENCIAM DE ROURE
2.- ENCIAM “MARAVILLA”
3.- ENCIAM FRANCÈS