Parc del Montnegre i el Corredor

25 anys del Parc del Montnegre i el Corredor

Aquest 2014 es commemorarà el 25è aniversari del Parc del Montnegre i el Corredor. Aquesta qüestió va ser un dels temes tractats a la reunió de la Comissió Consultiva del Parc, celebrada a la Sala d’Exposicions d’Arenys de Munt el passat 24 de març.

El 1989 es va aprovar el Pla especial de protecció del medi físic i el paisatge del Parc del Montnegre i el Corredor, i el proper mes de juliol es complirà el 25è aniversari d’aquesta aprovació. Per aquest motiu, la Comissió Consultiva, formada per entitats diverses vinculades amb el Parc i la protecció del medi ambient, va fer diverses propostes per a aquesta celebració.

A la reunió celebrada a Arenys de Munt també es va presentar l’estat actual dels treballs relacionats amb el Pla de Conservació, i es van començar els treballs per a l’elaboració d’un document sobre bones pràctiques excursionistes.

El Parc del Montnegre i el Corredor forma part de la Xarxa d’Espais Naturals protegits, promoguts i gestionats per la Diputació de Barcelona, i des de l’Ajuntament d’Arenys de Munt es valora molt positivament el conjunt d’activitats i actuacions relacionades amb el Parc, la col.laboració existent amb la regidoria de Medi ambient i Sostenibilitat, i l’impacte del Parc del Montnegre i el Corredor en diversos aspectes de la vida arenyenca.