La blanca de la col o papallona de la col (Pieris brassicae), és una papallona diürna de la família pieridae.

És una papallona amb una distribució geogràfica molt ampla, car es troba a tota Europa, l’Àfrica del nord i a Àsia fins a l’Himalaia. Dels lepidòpters comuns a Catalunya, la blanqueta de la col n’és una de les més abundants.

Aquesta papallona té un cos pilós de color negre i fa de 5 a 6.5 cm d’envergadura. Duu un color molt bàsic a les ales, el blanc, que l’hi val el seu nom de “blanca”. Apart d’unes zones de color verd groguenc sota les ales, només duu unes poques taques negres, situades en posicions precises.

Al nostren hort hem creat un petit recinte per observar el seU pas d’eruga fins a papallona.
Anirem fent observacions i publicant articles sobre el procés.
Aquí teniu unes fotos: