El conseller d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural, Joaquim Llena, acompanyat del director dels Serveis Territorials del DAR a Lleida, Joan Gòdia, va presentar ahir, a l’Escola Països Catalans de Lleida, l’exposició escolar itinerant “Què són els aliments ecològics?”. L’acte també va comptar amb la presència dels directors dels Serveis Territorials d’Educació i de Medi Ambient i Habitatge, Antoni López i Joan Farré, respectivament.

Durant la visita, el conseller va preguntar als alumnes si coneixien què era la producció ecològica i van respondre correctament dient que era un sistema de producció respectuós amb el medi ambient. Llena també els va explicar que aquest tipus d’aliments tenen uns atributs de benestar per a les persones, i representen una oportunitat per al món agroalimentari català.

El titular va destacar que aquesta iniciativa forma part de les 105 accions que conformen el Pla d’acció per a l’alimentació i l’agricultura ecològiques 2008-2012, aprovat pel Govern el passat mes de novembre de 2008.

Amb aquesta exposició, formada per 6 plafons explicatius, una tauler de joc i un llibre de receptes, el Departament ofereix una eina al professorat per treballar amb els alumnes les característiques de la producció ecològica dels aliments i sensibilitzar-los dels beneficis de produir i consumir productes ecològics.

El material s’adreça als centres d’ensenyament d’educació primària de Catalunya. Un dels jocs (el joc dels imants) està dirigit al cicle inicial i l’altre (el joc de la producció ecològica d’aliments), s’adreça als cicles mitjà i superior. L’exposició, que explica què és la producció ecològica d’aliments d’una manera atractiva i didàctica, va començar el seu itinerari fa uns mesos, i recorrerà tot Catalunya fins a finals de 2012. Així, una desena d’escoles de la comarca del Segrià acolliran aquesta mostra fins a finals d’aquest any.