De logos

Després de la celebració en 2010 de l’Any Internacional de la Biodiversitat, 2011 torna a plantejar-se com un any clau pel Medi Ambient, ja que l’assemblea general de l’Organització de les Nacions Unides (ONU) ha declarat 2011 Any Internacional dels Boscos.

Pekka Patosaari, director del Fòrum sobre la Secretaria de Boscos de les Nacions Unides, ha argumentat que la celebració serà un al·licient per mobilitzar a la comunitat mundial per tal d’unir la feina de les organitzacions internacionals i als grups principals del sector.
Els boscos es constituixen en els espais més importants de la biosfera de la Terra. El bosc és una àrea en la que existeix una alta densitat d’arbres i funcionen com a hàbitat d’animals, modulen el flux hidrològics i són conservadors del sòl. Conservar un bosc significa protegir la seva flora i fauna i la seva aportació a la biodiversitat. Els boscos, a més, fixen el diòxid de carboni mitigant l’efecte hivernacle i ajuden a lluitar contra el canvi climàtic.

De logos