De hort juliol

Durant el curs us hem presentat diferents plats amb els nostres productes de l’hort escolar ecològic. De vegades no parem atenció a un element que surt pràcticament a totes les nostres receptes: L’OLI.
Aquest suc de les olives és bàsic per a la dieta mediterrània, a més de tenir una gran quantitat de beneficis per a la nostra salut.

L’oli d’oliva és, sens dubte, l’ofrena més valuosa que la cultura grecollatina ens ha deixat als països de la Mediterrània.

A banda de ser un aliment fonamental l’oli d’oliva era considerat un producte bàsic en medicina, higiene i cosmètica. Actualment hi ha una recuperació d’aquests usos.

De hort juliol

En tractar-se del suc natural de les olives, permet l’apreciació màxima de les propietats organolèptiques, cosa que el converteix en únic. Així mateix, presenta un valor culinari molt superior a qualsevol altre tipus d’oli i el seu ús per a la preparació, l’amanit, la cocció o la fritura de plats diferents no ofereix alternativa des d’un punt de vista gastronòmic.

A la cuina, l’oli d’oliva verge presenta infinites possibilitats. Ideal pel seu sabor, aroma, color i textura, s’integra a la perfecció en qualsevol tipus de preparat culinari de qualitat, des de la cuina més senzilla i tradicional, fins a la més elaborada i sofisticada i les més innovadores. De fet, són molts els restauradors de primera línia que actualment experimenten noves receptes amb oli d’oliva verge extra com a component principal o, fins i tot, com a component únic dels plats. Es tracta també d’un dels ingredients indispensables de la saludable i reconeguda dieta mediterrània.

La seva privilegiada composició, rica en àcid oleic, així com en vitamina E i en diferents compostos antioxidants, fa que presenti un efecte beneficiós per a la salut, efecte avalat per nombrosos estudis científics que demostren que el consum diari i habitual d’oli d’oliva verge contribueix a la prevenció i a la reducció del risc de malalties cardiovasculars, entre d’altres.

De hort juliol

Extret la pàgina “http://www.olisdopcatalans.cat/”
Us deixo també l’enllaç a la barra lateral, feu-lo servir, és força bo per a la salut.