Imatges Dia de la Ciència i Xarxa Cochrane

Dimecres 17, coincidint amb el dia de la ciència a les escoles de la setmana de la ciència 2010,  l’alumnat de CMC va asssitir a la xerrada Dermatologia: ciència, salut i pell, a càrrec del dermatòleg Urbà Gonzàlez.

A més de reflexionar sobre la salut de la nostra pell  i la prevenció de les malalties i alteracions que l’afecten, es va plantejar la necessitat de la valoració crítica de la informació en temes de salut, incloent-hi la relació metge-pacient.

Ens va comentar què és la medicina basada en l’evidència (MBE) i la col·laboració Cochrane -anomenada així en record de l’epidemiòleg anglès Archie Cochrane– basada en preparar, mantenir i difondre revisions sistemàtiques sobre els efectes de l’atenció sanitària. I, finalment, ens va facilitar les eines per accedir als portals de recursos internacional o estatal i a la biblioteca accesible en xarxa (la versió anglesa necessita subscripció). Des d’ací podeu descarregar un manual d’ús introductori o, si voleu, més informació.

Ací teniu les fotos de la xerrada

Published by

Màrius

Màrius

Professor de Ciències a Secundària, amb formació i deformació biològica. Treballe a l'Institut Santa Eulàlia de L'Hospitalet de Llobregat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà