Pan i Siringa

Arran d’una traducció sobre Pan i Siringa a classe de llatí, em vaig interessar per aquests personatges i n’he acabat fent aquest treball després de veure en el nostre bloc d’aula El Fil de les Clàssiques l’enigma Ecce pictura. Com podeu veure, fins i tot, avui en dia la història mitològica perviu en el nom de la Flauta de Pan etc.

Alina Claudia Roman

1r Baxtillerat de Grec i Llatí

Aquest article s'ha publicat dins de Amor no correspost, General i etiquetat amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

12 respostes a Pan i Siringa

 1. Zícora diu:

  Salve!

  Un Drive molt interessant. De fet, sempre he tingut en ment a Pan i Siringa com a simples personatges mitològics, però gràcies a aquest treball, he pogut aprofundir-hi i anar més enllà. Desconeixia la seva pervivència en el cinema i música.

  Vale!

 2. falcon.ana diu:

  Xaipete!

  Molt bon treball Alina. Recordo que a 4t de l’ESO vam estudiar els mites a través de “Narracions de mites clàssics” i vam tractar el mite de Pan i Siringa. La veritat és que no recordava gaire aquest mite però llegint la presentació he pogut refrescar la meva memòria. És molt curiós el fet que les “flautes de pan” provinguin d’aquest mite.

 3. Retroenllaç: Syrinx | El fil del mite grec

 4. Retroenllaç: La nimfomania i la satiriasi, i la relació amb la mitologia | L'univers clàssic dels nostres mots

 5. David Ramirez diu:

  Molt bona presentació!!!

 6. yassine el suibi diu:

  Molt bona peresentacio Alina!!!

 7. David Canal diu:

  Aquest any hem tratar aquest mite de Pan i Siringa. La veritat és que no m’havia assabentat gaire d’aquest mite però llegint la presentació he pogut assebantarme mès sobre el mite. És molt curiós el fet que les “flautes de pan” provinguin d’aquest mite.

 8. Miguel Angel diu:

  Un Drive molt interessant. De fet, sempre he tingut en ment a Pan i Siringa com a simples personatges mitològics, però gràcies a aquest treball, he pogut aprofundir-hi i anar més enllà. Desconeixia la seva pervivència en el cinema i música.

 9. just pradera diu:

  Un gran drive esta ben explicat y aprofunditza en totes les parts del treball molt interessant, ara entenc millor aquests personatges mitologics.

 10. Yesenia Lopera diu:

  Molt bona presentació, m’has ajudat a fer els meus deures de llatí .Moltes gracies !

 11. Guillem Morales diu:

  Salve.
  Molt bon treball i molt interesant, no sabia que siringa apareixia al cinema ni a la pintura, jo pensava que només sortiria a la música.

 12. Marcel Costa diu:

  La teva presentació està molt ben feta i m’ha ajudat a entendre bastantes coses. Moltes gràcies!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *