Romeu i Julieta

Romeu i Julieta” és una gran obra del segle XVI escrita per William Shakespeare, dramaturg, poeta i actor anglès, considerat un dels pares de la literatura universal.
William Shakespeare, un dels dramaturgs més importants de tots els temps, va escriure “Romeu i Julieta” inspirat en el mite clàssic de “Píram i Tisbe”. Així doncs, reprèn la idea d’Ovidi en “Les Metamorfosis” creant una espectacular tragèdia que ha donat la volta al món.

Romeu i Julieta eren dos joves amb famílies encarades, això suposava un immens problema per a ells, ja que tant l’un com l’altre tenien prohibit poder establir una relació. Però com en el mite de “Píram i Tisbe”, no hi havia frontera que destruís aquell fort amor que ambdós sentien. Per tant, es trobaven d’amagat on es demostraven l’amor i el desig que es tenien.
L’obra explica de manera espectacular com aquests dos enamorats intenten superar els obstacles que les famílies interposen en la relació.
Shakespeare va voler seguir al fil el mite grec i com a bon literat que era va posar un punt de tensió a la producció literària realitzada. Un final fatal com “Píram i Tisbe” perquè Romeu va morir pensant que la seva estimada Julieta estava morta, però en realitat, ella estava en un estat de coma induït per ella mateixa per poder enganyar als seus familiars. Julieta va ensarronar perfectament als seus pares però  per desgràcia al seu estimat també. Aleshores, ell es va suïcidar prenent verí, quan ella es va despertar va decidir clavar-se al pit la daga d’en Romeu (com Tisbe), posant així final a la seva vida.

Quan els dos joves van morir, la dinastia d’ambdós es van adonar del gran error que havien comès, així doncs, van deixar les diferències de banda i van sepultar els dos enamorats junts per sempre més. Tan “Píram i Tisbe” com “Romeu i Julieta” lluitaven pel seu amor passional prohibit fins a la mort.

 

 “Romeu i Julieta” de Frank Dicksee (1884)

Aquest article s'ha publicat dins de General, Morir per amor, Pervivència literatura anglesa i etiquetat amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

5 respostes a Romeu i Julieta

 1. Retroenllaç: Ganozza i Mariotto | El fil del mite grec

 2. Retroenllaç: Píram i Tisbe & Romeu i Julieta | El fil del mite grec

 3. Liana Franchesca diu:

  Salve!
  He de di que “Romeo i Julieta” es una de les meves obres preferides, la historia d’amor, estimar-se i no poder estar junts, matarse per amor, es el que veig amor de veritat, reflexart en dos personatges que no poden estar junts, no sabia que estava inspirat en el mite classic de “Píram i Tisbe”.

  Vale!

 4. Retroenllaç: Romeu i Julieta els amants originals? | El fil del mite grec

 5. Retroenllaç: El mite de Tisbe i Píram en Góngora | El fil del mite grec

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *