La Sageta segons Eratòstenes

Aquest text correspon al llibre de Catasterismes, d’Eratòstenes.

…ὅθεν εἰς τὰ ἄστρα τέθεικε τὸ βέλος ὁ Ἀπόλλων εἰς ὑπόμνημα τῆς ἑαυτοῦ μάχης καταστερίσας.῎Εχει δὲ ἀστέρας ἐπὶ τοῦ ἄκρου α, κατὰ τὸ μέσον α ἀμαυρόν, ἐπὶ τοῦ χηλώματος β· εὐσημότατος δ’ ἐστὶν ὁ εἷς· οἱ πάντες δ.”
Text traduït per Jordi Pàmies i Massana: “…Per això Apol·lo, després de catasteritzar-la, va posar-la entre les constel·lacions, com a record de la seva lluita. Té una estrella a la punra; una d’esmorteïda a la meitat; dues a l’osca de la fletxa, que és l’únic signe del tot clar. En total quatre.”

Representació de la constel·lació de la Fletxa

 El text literari que hem esmentat anteriorment ens parla sobre la catasterització de la Fletxa.

Aquest article s'ha publicat dins de Catasterismes, Eratòstenes, General, Grec i etiquetat amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *