Arriben les Lírides!

Avui dia 18 d’abril fins el 25 d’abril es poden observar les Lírides cada nit de les 22h fins a les 23 h. Les Lírides són una pluja de meteors d’activitat moderada. El seu període d’activitat s’estén entre el 16 i el 25 d’abril. Són meteors de velocitat alta que estan aprop de Lira, constel·lació de la qual prenen el nom. Aquests meteors solen ser molt brillants ja que travessen l’atmosfera terrestre. Nosaltres intentarem observar d’aprop aquests meteors.

Imatge de les Lírides

Mite de les Lírides:

La lira era un instrument que tocava una música que fins i tot els animals es detenien a escoltar. Apol·lo va regalar aquest instrument al seu fill Orfeu. La promesa d’Orfeu, Eurídice va morir enverinada per la picada d’una serp. Llavors, Orfeu va baixar a l’infern i va tocar la seva lira cosa que va emocionar tant Hades, déu dels inferns, que va permetre que se’n portés al món dels mortals la seva estimada amb la condició que no mirés enrere fins que no haguessin sortit fora de l’infern. Malgrat tot, en l’últim moment, Orfeu no va poder evitar la temptació i es va girar per veure el rostre de la seva estimada. Eurídice es va haver de quedar al món dels morts per sempre i Orfeu no la va tornar a veure més. Zeus va decidir convertir la lira d’Orfeu en constel·lació.

Quadre “Orfeu i Eurídice” de Niccolò dell’Abbate a la National Gallery

Aquest article ha estat publicat en Actualitat, General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *