Els jocs de les constel·lacions

L’astronomia, així com les diverses constel·lacions,  no és un tema que la gent conegui gaire, per això us proposem uns jocs que hem fet nosaltres mateixes perquè us poseu a prova a veure si sou capaços d’identificar les constel·lacions a partir de la forma i unes pistes que us donem. Creieu que coneixeu bé les constel·lacions? En coneixeu els mites relacionats amb aquestes?  Hem penjat dos jocs en format de power point, un on apareix la forma de la constel·lació i l’altre on apareixen els seus mites. Hem introduït les constel·lacions més comunes, així com les del signes del zodíac perquè us sigui més fàcil de reconèixer-les. Un cop hageu finalitzat posarem en comú les solucions.

.

 

 

Aquest segon joc que proposem és un joc d’identificació de la mitologia. El que heu de fer és associar a partir de la imatge d’un quadre o una escultura d’uns personatges mitològics a quina constel·lació pertany aquell mite. Les imatges dels quadres estan en les mateixes constel·lacions. Un cop hageu acabat, com en l’altre joc, també posarem en comú les solucions.

 

 

Què us ha semblat el joc? Heu identificat moltes constel·lacions? Què en sabeu de l’astronomia? Heu anat mai a un observatori o heu mirat alguna vegada les estrelles i us heu preguntat que simbolitzen? Què n’opineu de tot plegat? Per últim feu una valoració del nostre bloc.

Aquest article s'ha publicat dins de General i etiquetat amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

16 respostes a Els jocs de les constel·lacions

 1. Marta Verde diu:

  Salve!
  La veritat és que és una passada aquest blog… els companys de classe, com a mínim jo, no sabia ni que existia aquesta pàgina, esta super bé Irina i Andrea!
  Les constel·lacions són:
  1- Orion
  2- Pegàs
  3- Gèminis
  4- Balena
  5- Hidra
  6- Cranc
  7-
  8- Quilla
  9- Andròmeda
  10- Piscis
  11- Perseu
  12- Àries

  ÉS MOLT DIFÍCIL!

 2. Clàudia Cazaux Cuberas diu:

  1- Orión
  2- Pegàs
  3- Gèminis
  4- Balena
  5- Hidra
  6- Cranc
  7-
  8- Quilla
  9- Andromeda
  10- Piscis
  11- Perseu
  12- Àries

  És supermega difíciiiil!

 3. victoor Barranco diu:

  Salvee!!
  A veure, la veritat és que no tinc ni la mínima idea de les constel·lacions, el cel esta il·luminat per les estrelles, però la veritat és que no m’aturo a mirar-les tot i que si que pot ser romantic com diu la Lida ajajajja
  De totes formes, crec que:
  2) És Orio
  3) És Pegas
  4) Geminis
  5) Piscis
  6) Draco
  7) Càncer
  8) Cassiopea
  9) És l’Ossa Major
  10) Andromeda
  11) Acuariu
  12) Hercules
  13) Aries
  valee 😀

 4. S. John Tuset Regalado diu:

  Salve!

  Aquí deixo les meves respostes:

  2. Orió
  3. Pegàs
  4. Gèminis
  5. Cetus
  6. Hydra
  7. Càncer
  8. Cassiopeia
  9. Ossa menor
  10. Andròmeda
  11. Piscis
  12. Hèrcules
  13. Aries
  14.

 5. sheila diu:

  Salve!
  Joc d’identificar constelacions:
  2. Orion.
  3. Pegasus.
  4. Gemini.
  5. Pisces
  6. Draco
  7. Cancer
  8. Cassiopeia
  9. Ursa Minor
  10. Andromeda
  11. Aquarius
  12. Hercules
  13. Aries

 6. Yasmina Berkane Pais diu:

  Salve!

  Primer de tot feliciter pel treball d’aquest blog, està molt bé!
  Jo, la veritat no sé gaire sobre constelacions, però amb tota la informació que hi ha a la pàgina he pogut trobar algunes coses sobre les constel·lacions.

  Diapositiva 2: Orion.
  Diapositiva 3: Pegasus.
  Diapositiva 4: Geminis.
  Diapositiva 5: Pisces
  Diapositiva 6: Draco
  Diapositiva 7: Cancer
  Diapositiva 8: Cassiopeia
  Diapositva 9: Ossa menor.
  Diapositiva 10: Andromeda.
  Diapositiva 11: Acuari.
  Diapositiva 12: Hèrcules.
  Diapositiva 13: Aries.

 7. Maryam Alaoui diu:

  Salve!!

  Felicitats per el vostre blog, esta molt ben fet i crec que heu fet un bon treball ja que ho tenieu que compaginar amb altres feines!!

  La diapositiva 4 és Geminis, la 2 és Orio, la 3 és Pegasus, la 8 és Cassiopea, la 5 és Piscis, la 6 és Draco, la 9 és Ossa Menor, la 10 és Andromeda, la 11 és Acuari, la 7 és Càncer, la 12 és Hèrcules i la 13 és Aries.

  Vale :)!

 8. Naim Bensaed diu:

  Salve! Aquí tens les solucins:

  2-Orió
  3-Pegàs
  4-Gèminis
  5-Cetus
  6-Hydra
  7-Càncer
  8-Cassiopeia
  9-Osa menor
  10-Andròmeda
  11-Piscis
  12-Hèrcules
  13-Aries

 9. F. Xavier Gras diu:

  Bon dia!

  Primer de tot, moltes felicitats noies per aquest increïble bloc, m’he quedat fascinat de la feina que heu fet en tan poc temps, poca gent pot realitzar una feina com la vostre.
  El més sorprenent és que té una quantitat d’apartats que deixa a qualsevol bocabadat quan li diuen que ho han fet dos alumnes que compaginen els estudis amb aquesta gran afició a l’ astronomia.

  En les diapositives podem veure constel·lacions com: Andromeda, Osa menor, Perseus, Aries, Peixos, Pegasus, Perseus, Geminis, Cancer, Cetus, Balena Gran i algunes més.

  Personalment , l’ astronomia m’agrada, però al tenir una falta de memória important, doncs només recordo l’osa major, i la menor. El que més m’ apassiona és la immensitat de l’ univers, la qual no podem ni imaginar ja que som com una guspira de pols en un gran lloc que encara no se sap si té fi.

  Molt bé noies!, seguiu així que arribareu ben lluny!

 10. Xènia Serra diu:

  Salve!
  Felicitats per el blog que heu fet!
  Les constelacions que he identificat són:
  1. Orió
  2. Pegàs
  3. Bessons
  4. Balena
  5. Hidra
  6. Cranc
  7. Cassiopea
  8. Ossa menor
  9. Andròmeda
  10. Peixos
  11. Hèrcules
  12. Aries

 11. Elisa Moya diu:

  Salve!

  Aquest joc m’ha semblat divertit tot i que jo no conec cap constel·lació i per tant m’ha costat molt fer-ho. He identificat algunes però no sé si estaran bé.
  2. Orión
  3. Pegàs
  4.Geminis
  5. Balena
  6. Hidra
  7. Cranc
  8. Quilla
  9. Andròmeda.
  10. Piscis
  11. Perseu
  12. Aries

  Respecte l’astronomia sé una mica ja que l’any passat vaig fer un Google Site de constel·lacions i alguna cosa s’ha m’ha quedat, tot i així, no he trobat gaires constel·lacions. M’agrada mirar les estrelles i m’agradaria algun dia poder identificar algunes, almenys les més bàsiques. Alguna vegada he anat al observatori però de petita i quasi no m’enrecordo. Molt bon bloc A nosaltres ens agradaria haver fet un també però per desgràcia sens ha tirat el temps a sobre i no em puc presentar-lo, però igualment el farem per enriquir-nos a nosaltres mateixes i per ajudar els altres.

 12. Alina Roman diu:

  Salve!!

  Primer de tot felictar-vos perque heu fet un treball molt bó , la veritat es que a mi m’agraden les constel·lacions i tot això i han massa coses i la veritat es que en sabia molt poc , és molt interesant aquest tema. Felicitats un altre cop!!

  A continuació us diré algunes de les imatges que he identificat:

  1.Orió
  2.Pegàs
  3.Gemini
  4.Balena
  5.Hidra
  6.
  7.Cranc
  8.Cassiopea
  9.Ossa Menor
  10.Andròmeda.
  11.
  12.

  Aquestes són les que he sapigut , perquè són dificils .

 13. Sergio Fernández diu:

  La veritat és que heu fet un treball impressionant ja que en tant poc temps fer això i fer-ho bé té molt de mèrit. El joc és molt original i es interessant amb espectacularitat és curiós perquè a poca gent li agrada l’astronomia a mi certament m’interessa bastant però no sabia ni un quart del que hi ha aquí.

  He identificat el carro que és una de les constel·lacions més famoses i per mi la més coneguda (l’osa menor), Lacerta, Perseus, Aries, Peixos, Pegasos, Perseus, Geminis, Cancer, Andromeda, Cetus, Balena gran i moltes més.

  Quan era petit vaig a anar a un observatori i vaig veure totes les constel·lacions i va ser una experiència molt interessant, tot i que ja no m’enrecordo practicament de res suposo que en aquell moment si que vaig preguntar-me que simbolitzaven però encara era un marrec.

  Sincerament, heu fet un gran treball molt bó la meva enhorabona per el bloc es fantàstic veure tantes ganes plasmades en aquet magnific bloc he après moltes coses molt original sobre tot els jocs molt educatius.

  Felicitats vale!

 14. Paula Franco Semitiel diu:

  Salve!

  Aquest blog és impresionant! Comporta una feinada terrible i pots obtenir informació per donar i vendre en l’àmbit dels estels. No només serveix per a participar en el concurs sinó que amplieu coneixements, és a dir, cultura.
  Unes companyes i jo també participem en aquest concurs, però el blog ” L’univers clàssic dels nostres mots” no té res a veure amb “El cel dels mites” (el vostre).
  Espero que guanyeu!

  La diapositva 2 és Orion
  La diapositiva3 és Pegasus
  La diapositiva 4 és Geminis
  La diapositiva 5 és Balena
  La diapositiva 6 és Draco
  La diapositiva 7 és Càncer (cranc)
  La diapositiva 8 és Cassiopeia
  La diapositiva 9 és Ossa Menor (estel)
  La diapositiva 10 és Andromeda
  La diapositiva 11 és Acuari
  La diapositiva 12 Hèrcules
  La diapositiva 13 és Aries

  Gràcies a aquesta pàgina web, ens adonem que el cel està ple de referents clàssics.

 15. Victor Huete diu:

  Holaa!!!

  En primer lloc dir que en quant he vist el blog m’ha semblat impressionant, perque es nota tot el treball que hi ha darrere, hi és molt. Es molt interessant que nomes fagi tres mesos que el blog està obert hi estigui ple d’informació i sobretot d’informació molt interessant.

  Pel que fa els dos jocs ha sigut una mica complicat pero amb una mica d’imaginació i amb bastant esforç he acoseguit adivina unes quantes encara que no totes ja que algunes tenien unes pistes una mica dolentes que no et feien cap servei per adivinar la constelació. Algunes de les constelacions que he adivinat són las següents: Aries, Piscis, Geminis, Perseus, Lacerta, Andormeda, Cetus, Balena Gran, Lacerta.

  Aquests jocs són molt bons per aprendre sobre constelacions i a part, són molt educatius per tant crec que es tindrien que fer jocs d’aquest estil per alguna videoconsola.

  En relació a l’astronomia la veritat que és interessant per tant he fet una recerca d’informació sobre aquest tema:

  L’astronomia és la ciència que estudia l’univers i els cossos celestes o astres, a partir de la informació que ens arriba d’ells a través de la radiació electromagnètica, tant pel que fa a la posició i moviment en l’esfera celeste com pel que fa a la seva natura, estructura i evolució (Astrofísica). Etimologia: la paraula astronomia prové del mot grec αστρονομία (astronomia), combinació dels mots άστρον (astron), que significa estrella, i νόμος (nomos), llei.

  L’astronomia és una de les poques ciències en què els aficionats encara poden jugar un paper actiu, especialment en el descobriment i seguiment de fenòmens com les corbes de llum d’estrelles variables, el descobriment d’asteroides i cometes, etc.

  No ha de confondre’s l’astronomia amb l’astrologia, pseudo-ciència que afirma que el destí de les persones, i dels assumptes humans en general, es troben relacionats amb les posicions aparents dels cossos astronòmics en el cel. Encara que ambdós camps comparteixen un origen comú, són molt diferents; els astrònoms segueixen el mètode científic, mentre que els astròlegs no. A més els astròlegs no han assumit encara la precessió dels equinoccis, un descobriment que es remunta a Hiparc de Nicea.

  Per acabar dir que jo si que he annat a un observatori fa uns 3-4 anys amb el meu tiet que l’interessa molt el tema. Si no m’enrecordo malament era l’observatori de l’Ebre.

 16. Retroenllaç: Mira el cel i troba un mite | El cel dels mites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *