Mira el cel i troba un mite

Avui dia 3 de març del 2013 hem explicat el nostre treball als nostres companys, els alumnes de 1r de Batxillerat. En la nostra exposició ens hem presentat i hem explicat perquè hem fet aquest treball i què tenim pensat un cop l’entreguem al concurs. Després hem explicat breument que hem fet en el treball, és a dir, de quines parts consta i com hem organitzat la informació, per exemple hem parlat que primer hem fet el lèxic general sobre l’astronomia i després ens hem centrat en les constel·lacions i els seus mites.

Un cop acabada l’exposició, els hem proposat de jugar al joc d’identificació de les constel·lacions que hem creat nosaltres mateixes. Els hi hem dit que podien navegar pel nostre bloc per saber una mica de cada constel·lació i així resoldre l’enigma de cada diapositiva.

Tots s’han posat individualment a treballar i mentrestant els hi hem ensenyat el nostre globus celest amb les constel·lacions i també hem mostrat uns altres globus celestes que ha portat la Lida, la nostra tutora, de casa seva. Al cap d’una estona ja havien resolt les constel·lacions i estaven ansiosos per saber-ne les respostes. Hem anat a l’article on estan les solucions i les hem anat dient amb veu alta. Les constel·lacions més bàsiques més o menys les han respost correctament gairebé tothom. Alguns fins i tot han posat el nom en llatí. En general, el joc ha estat una mica complicat ja que la majoria de la classe tenen uns coneixements molt bàsics de les constel·lacions o bé no han sabut reconèixer molt bé la forma d’aquestes. El segon joc no l’han deixat en comentari perquè no ha donat temps, però l’hem comentat en  veu alta i tots han estat molt atents quan hem dit les solucions. A més de les respostes del joc, alguns alumnes han donat la seva opinió sobre el joc i sobre el bloc en general. A grans trets, el joc ha estat una mica complicat i les pistes en alguns casos no han servit gaire, però ha estat divertit i entretingut. En quant al bloc, la visió general de la classe és que ha agradat molt. En conclusió normalment, encara que hi havia alguns alumnes que els hi agrada l’astronomia, els coneixements que es tenen, sobretot de les constel·lacions, són bastant limitats com quan nosaltres vam començar el bloc i no en sabíem gaire, però si segueixen el fil d’aquest bloc estem segures de que un dia miraran al cel i sabran reconèixer una constel·lació!

La Lida ens ha gravat i aquí en teniu un tastet:

Aquest article s'ha publicat dins de General, Part pràctica i etiquetat amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *