Sèmele feta asteroide!

Sèmele és l’asteroide núm. 86. Va ser descobert el 4 de gener del 1866 per l’astrònom alemany Friedrich Tietjen a Berlín. És un asteroide gran i molt fosc del cinturó principal, probablement compost per carbonats.

L’asteroide Sèmele

Mite de Sèmele:

Zeus, el déu suprem, es va disfressar de simple mortal per seduir Sèmele, filla del rei Cadme de Tebes. Hera, l’esposa de Zeus, gelosa, va adoptar la forma d’una vella veïna de la jove, i per posar fi als amors del seu marit, va sembrar les llavors del dubte en l’esperit de Sèmele. Aquesta, quan ja estava embarassada de sis mesos, va demanar al seu amant que li revelés la seva veritable identitat. I com Zeus es negués a això, li negaria el llit conjugal. Va ser llavors quan el déu es va mostrar davant de Sèmele, provocant sense voler-ho, que la noia resultés fulminada per un llamp. El fill  de Sèmele va ser plantat dins de la cuixa del seu pare. Aquest nen va ser Dionís, que més tard desafiaria els horrors de l’infern per salvar l’ànima de la seva mare.

Sèmele i Júpiter, de  Sebastiano Ricci

 

Aquest article s'ha publicat dins de Asteroides, General, Mitologia i etiquetat amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *