Circe feta asteroide!

Circe és l’asteroide núm. 34 de la sèrie, descobert per en Jean Chacornac a París el 6 d’abril del 1855.

L’asteroide Circe

El mite de Circe:

En la mitologia grega, Circe era una deessa i bruixa que va viure a l’illa d’Eea. Els seus pares van ser Hèlios, i la oceànida Perseis. Com a germans va tenir Eetes, el rei de la Còlquida, i Pasífae. Transformava els seus enemics o els que l’ofenien en animals mitjançant l’ús de pocions màgiques i era famosa pels seus coneixements de bruixeria, herborística i medicina. En l’Odissea, la seva casa és descrita com una mansió de pedra que s’alçava enmig d’una clariana en un dens bosc. Al voltant de la casa, hi  rondaven lleons i llops, que en realitat no eren més que les víctimes de la seva màgia. Quan Odisseu va arribar a l’illa d’Eea va manar desembarcar a la meitat de la tripulació, quedant-se ell en la seva nau. Circe va convidar els mariners a un banquet, enverinant el menjar amb una de les seves pocions i transformant-los en porcs amb una vara després que s’haguessin atipat. Només un d’ells sospitant una traïció des del principi, va aconseguir escapar i va avisar Odisseu i els altres. Odisseu va partir al rescat dels seus homes però pel camí va ser interceptat per Hermes, que li va dir que es fes amb algunes herbes de Moly  per protegir-se de l’encanteri. Quan Circe no va poder convertir-lo en animal, Odisseu la va obligar a tornar els seus homes en la forma humana. Circe acabaria enamorant-se d’Odisseu i el va ajudar en el seu viatge de retorn a casa després que ell i la seva tripulació passessin un any amb ella a la seva illa. Circe li va suggerir dues rutes alternatives per tornar a Ítaca després de vorejar l’illa de les sirenes o passar entre la perillosa Escil·la i el remolí de Caribdis. Circe va tenir tres fills d’Odisseu: Agre, Llatí i Telègon.

Quadre “Circe” de John William Waterhouse

Aquest article s'ha publicat dins de Asteroides, General, Mitologia i etiquetat amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *