L’asteroide Clítia

Clítia és l’asteroide núm. 73. Fou descobert el 7 d’abril del 1862 per l’Horace P. Tuttle a Cambridge (EUA). És una asteroide del cinturó principal d’asteroides (es troba entre les òrbites de Mart i de Júpiter).

L’asteroide Clítia

Mite de Clítia:

Clítia era una nimfa que es va enamorar d’Hèlios, al qual espiava diàriament des que sortia del seu palau, al matí, fins que arribava a l’oest a la tarda. Hèlios va tenir relacions amb Leucótoe, i Clítia, gelosa, va explicar això al pare de Leucótoe, Órcamo, qui va mantenir la seva filla tancada en una cova fins que va morir. Assabentat d’això, Hèlios va menysprear  Clítia, que va consumir la seva vida veient passar Hèlios, fins que els déus la van transformar en gira-sol.

Clítia, de Joseph-Stanislas Lescorné, del museu de Picardia

Aquest article s'ha publicat dins de Asteroides, General, Mitologia i etiquetat amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *