Microscopi

És una petita constel·lació austral de l’hemisferi sud que limita al nord amb la constel·lació de Capricorn, al sud Indi, i a l’oest amb Sagitari i Grua. És visible durant els mesos de juny fins a octubre. La seva estrella més brillant és Gamma Microscopii. El seu nom ve del llatí Microscopium (en grec, Μικροσκόπιον).

Constel·lació del Microscopi

microscopium.JPG

Representació de la constel·lació del Microscopi

La constel·lació del Microscopi va ser descoberta  per Nicolas Louis de La Caille el 1756. Donat que  va ser introduïda fins al segle XVII, sent una constel·lació meridional, no va ser coneguda per cultures  clàssiques, de manera que no existeix mitologia relacionada.

Microscopi

 

Aquest article s'ha publicat dins de Constel·lacions, General, Lèxic i etiquetat amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 respostes a Microscopi

  1. Retroenllaç: Indi | El cel dels mites

  2. Retroenllaç: Grua | El cel dels mites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *