Guineueta

La Guineueta és una petita constel·lació situada a l’hemisferi nord. Aquesta constel·lació limita al nord amb les constel·lacions de Cigne i Lira, a l’est amb Hèrcules, al sud amb les constel·lacions de Fletxa i Dofí i a l’oest amb la constel·lació de Pegàs. És visible entre els mesos de juny fins al desembre. La seva estrella més brillant és alfa Vulpeculae o Anser. El seu nom ve del llatí Vulpecula (en grec, ἀλώπηξ)

Constel·lació de la Guineueta

Representació de la constel·lació Guineueta

Mite de la Guineueta:

Va ser descoberta per Johannes Hevelius el 1690, per tant no fa referència a cap mite clàssic. Inicialment se la va anomenar Vulpecula Cum Anser, la guineu amb l’oca, però actualment es coneix simplement amb el nom de Vulpecula.

Guineu

Aquest article s'ha publicat dins de Constel·lacions, General, Lèxic i etiquetat amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Guineueta

  1. Retroenllaç: Fletxa | El cel dels mites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *