Distància dels estels

Els estels són molt més lluny que els planetes. Com a unitat de distància dintre del sistema solar, es fa servir la “Unitat Astronòmica” (UA=150 milions de Km), d’aquesta manera la distància del Sol a la terra és 1 UA i la distància del Sol a Plutó és 40 UA. Per distàncies més grans es fa servir “l’Any Llum“, que és la distància recorreguda per la llum en un any, equivalent a uns 10.000.000.000. 000. Km (10 bilions de Km) en un any, és a dir, 63.240 vegades la distància de la Terra al Sol. La llum va a una velocitat propera a 300.000 km / s. Els estels més propers són a uns 40 bilions de Km (4 anys llum).

Als astres més propers (com els planetes) se’ls pot mesurar les seves distàncies en forma directa, a través de càlculs trigonomètrics relativament senzills. A mesura que les distàncies es fan cada vegada més grans s’han d’utilitzar mètodes indirectes de mesura, els quals no sempre resulten prou precisos.

L’estrella més propera al Sol és més petita que aquest i s’anomena Pròxima del Centaure. Forma part d’un grup format per tres estrelles unides físicament, dos d’elles es confonen, vistes des de la Terra, en una única estrella molt brillant (coneguda com Centaure) que des del nostre hemisferi és observable a simple vista

Cúmul d’estrellas

 

 

Aquest article s'ha publicat dins de Espai, General i etiquetat amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *