Lleó Menor

És una constel·lació menor, degut al seu tamany, que està situada a l’hemisferi nord. Es troba entre l’óssa major i Lleó.  Aquesta constel·lació es pot veure entre els mesos de gener i febrer. L’estrella més brillant d’aquesta constel·lació és la 46LMI o praecipua. Aquesta constel·lació va ser designada per Johannes Hevelius el 1687 per omplir l’espai que hi havia entre Lleó i l’Óssa major i és per això que encara no té cap mite associat. El seu nom ve del llatí Leo Minor (en grec, Λέων Μικρός).

Constel·lació de Lleó Menor

Representació de la constel·lació Lleó Menor

 

Aquest article s'ha publicat dins de Constel·lacions, General, Lèxic i etiquetat amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Lleó Menor

  1. Retroenllaç: Lleó | El cel dels mites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *