Què és una constel·lació?

Una constel·lació és una regió del cel que reconeixem mitjançant un o diferents estels brillants en el firmament nocturn.

Hi ha un grup d’estels al voltant de la Polar que podem veure en diferents èpoques de l’any, les circumpolars; d’altres, només es poden veure en unes èpoques determinades com a conseqüència del moviment de translació de la Terra. Mirant cap al sud és on més varia el cel segons l’època: a principis d’hivern resulta visible la preciosa i fàcil d’identificar constel·lació d’Orió; i al llarg dels difernts mesos de l’any van desfilant les constel·lacions zodiacals.

Les constel·lacions que han estat reconegudes oficialment per la Unió Astronòmica Internacional són 88. Aquí les trobareu totes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Un asterisme és un conjunt d’estrelles que formen una figura fàcil de reconèixer. A partir d’aquests asterismes és com ens anirem orientant i trobant les diferents constel·lacions.

 

 

 

Aquest article ha estat publicat en Constel·lacions, General, Lèxic. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *