El còmic, una eina pedagògica

Aquesta és la jornada pedagògica adreçada al professorat realitzada al Saló del Còmic de Barcelona. Les tres ponències presentades donen eines per treballar a l’aula i a la biblioteca escolar a partir del còmic.

-Rosa Aparacio exposa seleccions bibliogràfiques i els diferents formats del còmic, des de les tires, el còmic book, els àlbums o la novel·la gràfica. Així com els gèneres narratius (històric, bèl·lic, de fantasia i ficció, d’humor, d’aventures, policíaca,…) amb una selecció bibliogràfica molt interessant per conèixer i animar a llegir des dels centres docents. Tenim les propostes didàctiques a la web del gust per la lectura per a primària i per a secundària i també al seu bloc de:

Llops dins les parets. Neil Gaiman (Còmic CM)

Sakura, la caçadora de cartes. Clamp (1r i 2n d’ESO)

-Mercè Abeyà, Sònia Llinàs i Maite Roldán mostren l’experiència en instituts de secundària per aplicar els llibres de la Maleta de còmic o de la Bibliomaleta didàctica de còmics, dinamitzades des dels CRPs, mitjançant assessoraments, xerrades, exposicions  i clubs de lectura que enganxen als adolescents a llegir, compartir i debatre temes de les lectures d’alguns còmics especials com ara aquests:
Les aventures imaginàries del jove Verne: La porta entre els mons

 

 

 

 

 

 

-El jove Lovecraft

 

 

 

 

 

 

 

 

-Jordi Ojeda ens acosta al món dels robots a través del còmic, relacionant literatura-còmics-robots i cinema. Podeu consultar el projecte.

Aquesta edició del Saló del Còmic està dedicada als robots, reals i ficticis.

 

Trobareu més informació a: http://elcomicunaeinapedagogica.wordpress.com


i una extensa bibliografia actualitzada.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *