Sant Jordi 2017. A l’ésser humà hi ha una tendència innata cap al bé o cap al mal? Autoria: Kitipasa?

Que vol dir verdaderament el  concepte del bé i del mal. La pregunta és: és un concepte innat o parteix de l’experiència?. Des del meu punt de vista considero que la percepció de la bondat i la maldat és alterada constantment pel nostre entorn i per l’educació que rebem, en definitiva crec que aquests dos conceptes (bé i el mal)  parteixen de l’experiència tot i que influeix escassament el instint natural.

Perquè en la meva opinió trobem una petita contradicció,quan dic que aquests dos conceptes anteriors (bé i el mal) provenen de l’experiència, però desprès incloc que també influeix el instint natural (innat), és perquè:

Des de petits els nostres pares, mitjançant l’educació ens adoctrinen cap a la idea del bé, és a dir ens intenten educar correctament, però això no vol dir que tu vagis a ser una persona bondadosa que actuarà amb valors morals.

Doncs per això afegeixo el concepte innat, ja que per mi l’experiència va lligada a cada identitat, és a dir, encara que rebis una educació correcta això va lligat essencialment a cada personalitat. Posem d’exemple a dos germans que reben la mateixa educació per part dels mateixos pares, però quan es fan grans un actua de manera correcta i un altre de manera incorrecta i sense valors, això es deu al fet que un mitjançant l’educació dels seus pares incloent la seva identitat ha sabut fusionar-los per ser millor, en canvi l’altre tot i haver rebut la mateixa educació que el seu germà no ha adoptat els mateixos conceptes.

En conclusió, des de la meva humil opinió, com he dit anteriorment  crec que el bé i el mal són conceptes parcialment innats però també procedents de l’experiència, espero que tot individu neixi i actuï mitjançant la pràctica (experiència) correctament i sabent que són els valors

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *