Dret a vot. Autor: Alfredo Peña

Els joves, si són suficientement adults com per treballar als 16 anys també haurien de poder votar: a la nostra cultura, el tema de la política esdevé un tòpic comú de converses i ja des d’una temprana edat, els joves comencen a tenir més o menys clar quin és el seu model ideal de governant (moltes vegades per influències familiars) o si més no, quines lleis ens afecten positiva o negativament. Només cal que preguntem a un grup d’individus d’aquesta edat per qui candidat haurien votat les eleccions passades i el perquè i de segur que respodrien enraonadament. No està clar, doncs, que als 16 anys es pot tenir ull crític vers la política i en conseqüència seny per a votar? Si algú pot al·legar que a aquesta edat encara no hem arribat a la maduresa: estem segurs que als 18 tothom és suficientment madur i responsable? Si fos així: en quina societat tan feliç viviríem, no?

6 comentaris a “Dret a vot. Autor: Alfredo Peña

  1. Estic totalment d’accord amb tu Alfredo, no tothom es suficient madur als 18 anys per poder raonar adequadament a quin partit ha de votar ni tampoc arribar a conclucions correctes de perque estem en aquesta situcació econòmica.

  2. Estic d’acord amb tu Alfredo, hi ha joves amb 16 que ja són prou madurs per a exercir l’activitat més democràtica, es a dir, votar. Però, en canvi hi ha qui amb 25 anys encara es comporta com un noi de 5. Actualment tampoc es fàcil decidir a qui votar perquè cap partir sap com sortir d’aquest embolic ( corrupció, les retallades, els polítics i l’atur entre moltes altres problemes). A mi especialment em molesta que no diguin la veritat i que actuïn com si fóssim estúpids o que no expliquin clarament el que pensen fer. Sincerament si pogués votaria a qualsevol partir (d’esquerra) que tingui un programa més o menys ó però a més a més declarat i signat per un notari, i si es dóna el cas que no segueixin el programa que vagin a la presó. Però com que tothom ha d’anar a treballar a Alemanya no et preocupis que no fa falta votar.

  3. Es cert que hi ha joves madurs amb els 16, añys però això no vol dir que poden votar, perquè encara necesiten mees anys per madurar més. Jo d’acord amb tu Alfredo y Youssef crec que amb els 18 anys es pot votar ancara que hi ha gent no suficientment madura.

  4. Estic d’acord amb tu Alfredo,en que els nois i noies de 18 anys siguin prou madurs, si ho son,pero per començar a decidir quin partit votarien,no ho crec.Perque a aquesta edat normalment els joves no els importa la politica.I crec que si preguntesis a un grup dindividus no et respondrien raonadament.

  5. Aquest tema es una mica contradictori, perquè pots treballar al 16 anys i no poder votar?? Perquè se suposa que als 16 ets suficientment madur per treballar i no per poder votar? Perquè als Estats Units es pot conduir a partir dels 16 i anar a la ”discoteca” a partit dels 21??

    Jo crec que hi ha joves amb 16 anys suficientment madurs per votar al partit en el que estan interessats i si som madurs per algunes coses també ho som per unes altres. Crec que a les escoles s’hauria de parlar mes de política ja que es un tema important i ens influeix molt en les nostres vides.

  6. Jo personalment crec que amb 16 anys encara no som suficient madurs per a tomar una decisió com aquesta, ja que com bé a dit el nostre company Alfredo amb aquesta edat ens deixem influenciar per les persones que ens envolten, i això vol dir que no fem el que nosaltres ens agradaria fer.
    Però també haig de dir que per a mi 18 anys una persona no es pot considera adulta, ja que no té tots els requisits que una persona adulta o madura ha de tenir. Atenció!, no estic fent una generalització, ja que no totes les persones actuen igual, o no es deixen influenciar, en aquest món no tots som iguals.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *