Afrodisíacs

Un aliment afrodisíac és qualsevol substància que augmenta l’apetit sexual. El seu nom fa referència a Afrodita, deessa grega de l’amor.

L’origen dels afrodisíacs es remunta molt abans de la Grècia antiga i no hi ha hagut cap cultura antiga o moderna que no tingui plantes o qualsevol aliment estimulant.

Alguns afrodisíacs funcionen estimulant els sentits i altres es prenen en forma de menjars, begudes, drogues o preparats medicinals.

Garum

Garum

L’aliment que cal destacar de l’època Romana és el garum una salsa de peix que de vegades s’utilitzava per amanir altres aliments. El seu procés d’elaboració consistia a posar dins d’un recipient vísceres de diversos peixos i mariscs a continuació se li posava molta sal i se li deixava al sol durant dos mesos. El romans el consideraven el seu aliment afrodisíac.

Hi havia un grup d’aliments considerats afrodisíacs, ja que la seva forma recordava la dels genitals. Els masculins eren la pastanaga, el cogombre, el porro, la carxofa o el nap, i els femenins els mol·luscs, especialment les ostres, el cargol marí i el terrestre. Fruites com melons, préssecs, figues, peres, dàtils o nous són alguns dels més comuns . 

Referències dels aliments que els romans consideraven afrodisíacs les podem trobar en obres literàries com les següents :

Art d’estimar, d’Ovidi

Banquet dels Erudits, d’Ateneu

De re coquinaria, d’Apici

Història Natural, de Plini

De materia medica, de Dioscòrides

 

 

Afrodísiacs Romans

Aquests són alguns dels afrodísiacs romans dels que tenim constancia avui dia:

Raïm

Raïm

 • Raïm: el déu grec Dionís, no era només el déu del vi, sinó també el de la fertilitat i procreació. Els raïms sense fermentar també tenen propietats estimulants.

 

 

Vi

Vi

 • Vi: barrejat amb gengibre,canyella, vainilla i sucre, és conegut com l’afrodisíac d’Hipòcrates.

 

 

 

Ceba

Ceba

 • Ceba: gairebé des de la prehistòria, se li atribueixen propietats afrodisíaques a la ceba. Va ser l’afrodisíac més usat en l’antiga Grècia, i freqüentment és inclosa com a ingredient clau en la cuina romana. La ceba millora la circulació a l’àrea del penis i t’omple d’energia.

 

 

 

All

All

 • All: és utilitzat com un afrodisíac pels egipcis, grecs, romans, xinesos i japonesos. Possiblement, la major part del seu efecte afrodisíac s’associa amb el fet que fa el menjar més desitjable, estimula la secreció de sucs gàstrics, incrementa la gana i, generalment contribueix a una sensació de benestar. 

 

 

Nous

Nous

 • Nous: nucis(nou), el seu nom en llatí indica les seves propietats: literalment significa les glàndules de Júpiter. L’origen del seu nom ha de ser l’ús que se li donava a l’antiga Roma, per a rituals de fertilitat. Això incloïa la pràctica de llançar nous en lloc d’arròs, en les cerimònies de matrimoni. 

 

Pebrots

Pebrots

 • Pebrot: la reputació del pebrot com afrodisíac es remunta a l’antiguitat, quan era usat per egipcis, romans i grecs.

Segons el llibre El Jardí Perfumat, Jeque Nefzawi, escrit l’any 1535 i considerat el kamasutra arab, has de: mastegar una mica de pebrot o de les seves llavors,posar una quantitat del mateix sobre el teu membre i disposar-se a l’acció. Tant l’home com la dona ho gaudiran.

 

Pinyons

Pinyons

 • Pinyons: La llavor del pi sembla tenir una reputació afrodisíaca voltant de tota la Mediterrània. En el seu llibre de cuina De re coquinaria, d’Apici, citant el romà Marc Terenci Varró, suggereix l’ús de pinyons juntament amb ceba guisada, mostassa blanca i pebrot. Galé, un grec del segon segle, indica que prendre una barreja de pinyons, mel i ametlles abans de dormir, durant tres nits consecutives, té l’efecte d’augmentar l’atractiu sexual. 

 

Espàrrecs

Espàrrecs

 • Espàrrecs: Tant els egipcis, grecs, romans i àrabs coneixien el seu consum com afrodisíac. Culpeper va escriure: “… les arrels cuites, preses en dejú diverses matins depiertan la luxúria en homes i dones.”

 

 

ACTUALITAT

Actualment alguns d’aquest afrodísiacs romans han deixat de considerar-se com a tals o bé s’han deixat de consumir (garum, vi, ceba, all, pebrot). També nosaltres tenim altres tipus de menjar que es consideren afrodisíacs tals com:

 

 • Ginko biloba

  Ginko biloba

  Ginkgo Biloba: conegut com Gingko o arbre dels quaranta escuts, és un arbre que manté l’òrgan viril en plena forma.

 

 

 

 • Gelea reial

  Gelea reial

  Gelea reial: És un estimulant general i per descomptat genital, el qual triga una mica a fer efecte.

 

 

 

 • Api

  Api

  Api: Igual que qualsevol aliment que actuï sobre els òrgans urinaris , l’api té un moderat efecte afrodisíac , encara més si es pren el seu brou.

 

 

 

 • Frambueses

  Frambueses

  Frambuesa: Aquesta fruita és més adequada per a la dona ja que contribueix a relaxar els òrgans sexuals i facilita l’acte amorós en l’home .

 

 

 • Ginseng

  Ginseng

  Ginseng: Un te tebi , quinze minuts abans de començar la sessió , és un beuratge totalment segur.

 

 

 

 • Malva medicinal

  Malva medicinal

  Malva: Aquesta herba pot ser útil per a aquelles trobades fortuïtes que ens fan estar en tensió , ja que prenent en infusió ens relaxem prou , al mateix temps que la nostra passió augmenta.

 

 

 • Datils

  Dàtils

  Dàtil: Un altre fruit sagrat per als moros. La seguretat del seu efecte és total.

 

 

 

 

 • Alvocat

  Alvocat

  Alvocat: Diuen que l’efecte afrodisíac de l’alvocat es centra en la seva llavor, a la qual més d’un recorre per millorar la seva potència viril. Si voleu treure el millor profit, sumergid les llavors en llet perquè s’estovin abans de menjar-les.

 

 

 • Civada

  Civada

  Civada: Els flocs de civada són molt útils en la dona sense entusiasme, però amb prou feines tenen efectes en l’home.

 

 

 

 • Xocolata

  Xocolata

  Xocolata: La xocolata no només resulta un dolç deliciós sinó que també és un excel·lent estimulant per a les relacions íntimes tal com ho demostren alguns estudis sobre aquest com afrodisíac.

 

 

 • Mel

  Mel

  Mel: Allò d’anar de lluna de mel no era una ximpleria, ja que era costum regalar als amants gerres plenes de mel perquè els seus primers passos amorosos estiguessin coronats per l’èxit.

 

 

 

 • Maduixa

  Maduixes

  Maduixa: Estimula d’una manera directa les glàndules endocrines i el sistema nerviós.

 

 

 

 • Poliol

  Poliol

  Poliol: És bo per a les dones, ja que estimula la producció d’hormones femenines.

 

 

 

 

 

 • Coco

  Coco

  Coco: A l’Índia el tenen com a símbol de fertilitat i maternitat. Barrejada la seva llet amb rom i baies jamaicanes és un poderós afrodisíac.

 

 

 • Meló

  Meló

  Meló: Aquesta rica fruita és un magnífic truc sexual ja que conté fitonutriente citrulina, que provoca l’augment d’òxid nítric en el teu organisme. Com a conseqüència: t’excitarás més i més ràpid.

 

 

 • ostras

  Ostres

  Ostres: Sempre s’ha dit que els mariscs en general són un gran afrodisíac, però de tots els productes del mar indubtablement les ostres són les més populars, i amb raó, ja que el seu alt contingut de zinc augmenta la producció de testosterona i estrogen, hormones que juguen un paper fonamental dins del desig sexual.

 

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *