Projecte interdisciplinari EL RIU

SETMANA DEL 16 AL 20 DE MAIG

FEM EL PROJECTE INTERDISCIPLINARI: EL RIU

El nostre diari del projecte

Divendres, 13 de maig de 2011

Avui a l’hora de tutoria hem fet la presentació del Projecte Interdisciplinari de la setmana vinent. És una tasca molt important perquè els alumnes hem de demostrar com sabem aplicar tot allò que hem après amb una estrutura organitzativa diferent a la de cada dia. Per exemple les nostres àrees s’han convertit en uns noms que identifiquen les feines que hem de fer. Serà una setmana una mica diferent. Entre tots aprendrem moltes coses d’un mateix tema.

Les àrees d’aquest curs són:

medi Observem, Situem i Mira i escolta
matemàtiques Recomptem
català Llegim, escrivim i xerrada
anglès The river
castellà Poesía
Visual i plàstica Somriu
música El so del riu
Presentació del projecte
Treball autònom
Autoavaluació
Nota global del Projecte a l’informe del 3r trimestre.

A l’agenda tots hi tenim l’horari d’aquesta setmana i moltes ganes de treballar.

Som-hi nois i noies!

Dilluns, 16 de maig de 2011

Aquest matí els alumnes de 6è hem anat a fer d’inspectors del Projecte Rius al tram que tenim adoptat del riu Ter a Foradada. Ens ha fet molt bo i hem observat i après moltes coses sobre el riu i el seu entorn a la pràctica, sobre el terreny. Ha estat molt profitós! Seguiu així de treballadors i entusiasmats per la natura!

A la tarda els nois i noies de 6è hem treballat el SITUEM amb l’ajuda del dossier SIS RIUS de la revista CAVALL FORT. Cada parella s’encarrega de la investigació d’un riu i divendres compartirem les informacions de cada grup.

– Si voleu saber quins rius treballem només heu de fer que parlar amb els de 6è?

– I si ens voleu donar un cop de mà buscant informacions també ho podeu fer!


Dimarts, 17 de maig de 2011

Avui els noies i noies de 5è som els protagonistes de l’observació del riu. Ens hem fet un tip d’anar amunt i avall observant la qualitat de l’aigua, la vegetació, la fauna, mesurant el nostre tram de riu. Això sí que és fer feina de veritat!


Ah, i també hem iniciat a 5è i 6è les sessions de LLEGIM. Un pla lector que ens acompanyarà tota la setmana. Quina bona idea amb la lectura del llibre farem un viatja per tot el curs del riu Ter acompanyats de dos personatges: l’avi Benet i en Joan. Quines ganes de llegir i compartir el llibre que tenim!

Títol del llibre: El tresor del Ter

Autor: Xavier Margenat

Consorci Alba-Ter

Us el recomanem!

Dimecres, 18 de maig de 2011

A 6è hem fet la xerrada amb l’Àngel Ferrer i Mora, regidor de mediambient de l’Ajuntament de Ripoll. Tots pensem que de mica en mica anem aprofundint amb el tema del riu des de diferents aspectes que enriqueixen el nostre treball. Avui hem parlat dels usos de l’aigua, de com ens afecten els nitrats del subsòl, de models de producció, sostenibles, del cabal mínim del riu, de la vegetació de ribera, de la fauna autòctona, de les tasques d’un regidor de mediambient. Una xerrada interessant i a la mida dels nostres interessos. Ara ens pertoca a tots resumir i prendre notes de tots els aspectes per poder ampliar les informacions del nostre dossier. Vinga a treballar!

A la tarda a l’ESCRIVIM de 6è hem treballat a l’aula les pautes per fer un text instructiu que expliqués als altres cursos com es pot jugar al joc De font en font, aprenem de l’aigua (Joc elaborat pel Seminari d’Escoles Verdes amb el Premi de Medi Ambient que vàrem guanyar el curs 2008/09 i que passa rotativament per totes les escoles de la Vall del Ges i del Bisaura). A l’aula tot semblava molt clar, però quan hem baixat al pati i els dos representants d’Escoles Verdes, en Pau i l’Andrea, ens ho han explicat tot ha semblat més confús. Ens ha costat organitzar-nos i pensar que havíem de tenir les idees clares per fer unes bones instruccions. Sort que encara ens queda una altra sessió per acabar la feina!

Dijous, 19 de maig

Avui, dijous 19, els alumnes de 5è han posat en pràctica una nova experiència.
Es tracta d’ englobar coneixements i sentiments i hem proposat la idea de fer haikús en llengua castellana: poesia que treballem al llarg del curs i solidaritat amb el poble
japonés!! Qué és un haikú?  Doncs és un petit poema d’ origen japonés que només té tres versos amb un toal de 17 síl·labes distribuides 5-7-5.  No li calen grans signes depuntuació, ni rima, majoritàriament hi ha molts noms, i descriu bàsicament la natura. Primer els alumnes ha semblat que arronsaven un xic el
nas, però després, ha sortit super bé!!!

A la tarda hem fet el taller SOMRIU de plàstica amb els materials de rebuig que vàrem recollir com a mostra al riu i els que hem portat de casa per poder portar a terme el projecte. Al matí l’Eudald Alabau ha donat un cop d’ull a les nostres idees i a la tarda junts hem experimentat amb els materials i hem posat en marxa el nostre projecte que ben aviat quedarà enllestit al pati interior i exposarem al pati de l’escola per la Festa Major. Tots ens hem quedat bocabadats amb les possibilitats dels materials de rebuig i de com podem portar a terme un projecte tots junts des de P3 fins a 6è treballant amb materials diversos amb un mateix tema, el riu.

7 thoughts on “Projecte interdisciplinari EL RIU

 1. Joan Mena

  Hola!

  No sé per què, però no puc veure les fotos… Intentaré solucionar-ho.
  Per cert, podriem publicar les faules premiades de l’escola al bloc, no?

  Adéu!

 2. Jordi Alba

  Hola!

  La veritat es que el projecte interdiciplinari va molar mmolt i va ser molt divertit sobretot el somriu que vam fer un riu en miniatura i vam fer aquelles manualitats…. XD
  🙂

 3. J.A.Z

  Ei !

  El que volia comentar es que le video que ens van ensenyar a la xerrada va ser molt divertit tot i que no s’entenia gaire.

  Bueno adèu! A i sobretot vull dir que nens de CM i els petits bon treball amb el riu del pati interior.

  DEEWWW, a i Mariona perdò per la falta.. XD, ara si adèu!

  At. J.A.Z

 4. Joan Mena

  Bones a tots,

  Sí Jordi, el PI va estar molt bé, molta feina, però bé. Ara sobre els Somriu, no puc dir gaire res, vaig estar tota l’estona netejant els brics de llet amb en Werick. Sort de dir, que ho portéssim net de casa… Amb un parell de brics, fins i tot estaven florits, sortien “coses verdes”. Ecs! Haha.

  Adéu!
  Joan M.

 5. Elisabet Bosch Barnils

  Hola amics i amigues:
  Ús envi-ho aquest correu ara perquè l’ordinador abans no m’anava.
  Avui li he ensenyat les fotos del projecte interdisciplinari al meu pare i li han agradat molt, trobo que els mestres han fet un gran treball fent l’excursió de la Foradada, m’agradaria repetir-ho.
  Arreveure.

  AT: Elisabet Bosch Barnils

 6. Joan Mena

  Bones,

  Sí Jordi, jo també vull felicitar tots els alumnes de CI pel riu del pati interior. Aprofito també per felicitar a CM, que gràcies a ells i el Projecte Gust per la Lectura, hem guanyat un premi de 200 €, el joc del Bocamoll, un llibre d’aus i crec que no em deixo res! Felicitats a tots pel vostre treball!

  Fins dimarts,
  Joan Mena

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *