Tot llegint M Dolors Alibés

Tot llegint M Dolors Alibés hem descobert que podem esdevenir escriptors i escriptores. Tot comença fent jugar les paraules i la nostra imaginació.

Us ho exemplifiquem amb les nostres cartes a partir del conte UN BACALLÀ AMB COMPLEXOS.

Senyor Andersen,

Sóc un el bacallà amb complexos, però ara sóc un dofí sense complexos gràcies a vostè.

M’explico:

Vaig anar a les propietats del president dels dofins, el Sr. Carles Enric, i em va deixar entrar a Dofilàndia. Vaig anar al Pg. de Gràcia al costat de Sant Gil i em vaig ajuntar amb un banc de dofins i em van deixar estar amb ells tot el temps que volgués.

Una nit de lluna plena amb el mar tranquil em vaig convertir en un preciós dofí.

Un dofí SENSE complexos (David Gil)

Hola Senyor Andersen,

Ja li vaig dir que li escriuria quan fos un dofí.

Ara salto per les onades i tots els altres bacallans amb complexos em tenen enveja. Ja puc nedar per la superfície. Vaig sempre saltant per sobre les ones i enfonsant-me. Quan surto m’ho passo molt bé. He fet amics nous, són altres dofins. L’home-pescador ja no em diu frases fetes perquè sóc un dofí SENSE COMPLEXOS.

Dofí (Maria Bragulat)

Senyor Andersen,

Li escric perquè ara he sabut que sóc un dofí i hauré d’anar-me’n d’aquí perquè segons la teoria els dofins vivim en aigües tèbies a la Mediterrània.

Als humans els dofins els hi agraden molt i per això a mi ja no em diran els homes-pescadors que sóc sec com un bacallà.

En teoria quan salto pel blau mar Mediterrani no hauré d’anar a buscar el menjar trist i sol perquè els humans em llançaran les sardines i jo les podré atrapar a l’aire. Que content que estic!

DOFÍ SENSE COMPLEXOS (Paula Carrasco)

Hola,

Senyor Andersen sóc un dofí sense complexos. Vaig ser un bacallà i ara he descobert que sóc un dofí.

M’agradaria saber si podria escriure un conte que sortissin dofins i que fessin un espectacle. Hi podria haver dofins saltant entre anelles.

Moltes gràcies senyor Andersen. Espero rebre notícies seves.

Un dofí sense complexos (Èlia Cunill)

Hola Senyor Andersen,

Sóc el dofí sense complexos. Recordeu l’última carta que que vaig enviar fa temps?

Des de que estic al Mar Mediterrani no paro de riure perquè s’hi està tan bé!

Ah, per cert, he conegut a un nen molt simpàtic i cada dia surto, juguem i ens ho passem molt bé!

Mentre el meu amic no ve jugo amb els meus nous companys que tinc al mar a l’amagada, saltar corda…

Al Mar Mediterrani menjo moltes sardines i avui n’he menjat un pilot!

Espero que algun dia llegeixi un altre conte seu.

Salutacions súper senyor Andersen. Fins aviat!

Un dofí sense complexos (Meritxell Codinach)

Hola,

Sóc jo, el bacallà amb complexos. Què dic? El dofí SENSE complexos. No sé si se n’ha oblidat, però li vaig dir que si mai descobria que era un bell dofí li tornaria a escriure.

Just una setmana després d’escriure-li em vaig transformar en un dofí! Vaig nedar ràpidament, veloçment cap a les aigües tèbies. Allà hi vaig trobar molts dofins. Per cert em tracten molt bé perquè ara jo sóc bonic! També he descobert que les sardines són una delícia, però trobo a faltar allò de ser un bacallà. Si descobreixo que tot això és un somni li tornaré a escriure.

Adéu!

Dofí sense complexos. (Aina Martínez)

Hola,

Sóc un dofí sense complexos. Visc a les aigües tèbies del Mar Mediterrani. Sóc molt trempat i divertit. Menjo moltes sardines al dia i ja m’he fet amic dels humans i també he conegut molts dofins.

Salto molt per les aigües del Mediterrani mentre em faig un fart de menjar sardines.

Jo i els meus pares juguem a pilota perquè som molt joves.

Adéu Senyor Andersen,

Un dofí sense complexos.

Hola,

Senyor Andersen aquests últims anys la meva família m’ha tractat d’allò més malament igual que els meus amics.

Ah, per cert, un dia vaig veure un grup de dofins. Els anava seguint de lluny fins que em vaig acostumar a la temperatura. Em van veure i es van acostar. Vaig comprovar que em volien tractar molt bé. De sobte em vaig veure en un mirall i vaig descobrir que jo també era un dofí. No sé per quins motius em vaig enfadar amb l’home-pescador . A mi no m’insultava, només ho feia als meus amics.

M’acomiado. Adéu!

Un dofí (Àngel Domínguez)

Us recomanem la lectura dels contes que hem llegit a grup de lectura: PRINCESA, UN BACALLÀ AMB COMPLEXOS i PILOTA DE NIT.

I després de llegir Pilota de nit us deixem llegir els nostres contes:

EL LLIT MAGIC

Hi ha nits que, si no tinc son, em converteixo en una  estrella surto del llit  disposada a anar cap el cel.
Al llarg del temps he provat de convertir-me en un núvol blau i ple de coto, però res no m’ha donat tan bon resultat ser com una estrella.
Transformat en una estrella puc veure a tothom i fer cumplir els desitjos dels nens
A més la meva configuració física em permet recorrer tot el món i saber que volen els nens. Per exemple: els d’Amèrica, Àfrica, Europa i la resta del món.
Anant de viatge pel dia i nit esperant el desig d’un infant.
Avui mateix a les 12 de la nit hi ha arribat el somni d’un nen petit que disitjava que el seu germà petit que està malalt i no pot caminar, tornés a córrer pel camp amb ell.
Finalment el somni s’ha fet realitat i sóc una estrella feliç.
No puc ni imaginar ser altra cosa que no fos una estrella de desitjos.
Autor/a Carlota Provins
Data: 16/01/2011

RELLOTGE DE MÀ
Hi ha nits que, si no tinc son, em converteixo en rellotge i salto del llit disposada a ficar-me en el  joier. Al llarg dels temps he provat de convertir-me en altres rellotges de paret i de sorra, però res no m’ha donat tan bon resultat com el rellotge de mà.
Transformada en rellotge, puc anar a molts llocs i sempre controlant el temps.
A més la meva configuració física em permet col·locar-me en qualsevol braç de tota la família. Per exemple: el braç de la mare quan va a fer la compra.
Anant de botiga en botiga he pogut veure les diferents  classes de rellotges que hi ha  al poble.
Avui mateix a les 12 de la nit he sentit que la mare parlava i deia que el rellotge ja era molt vell, perquè s’endarreria i l’havien de canviar. Llavors ha arribat el pare i ha dit que al rellotge només li faltaven piles noves.
Finalment me’n vaig anar al llit ben tranquil·la de que no haguessin llençat el rellotge a les escombraries i tot gràcies al pare.
No puc ni imaginar si el pare no hagués arribat  què hauria set de mi. I així  em vaig adormir.
Autor: Elia Perez
Data: 24/01/2011

SERP DE NIT
Hi ha nits, que si no tinc son, em converteixo en serp i baixo del llit disposat a arrosegar-me pel terra.
Al llarg del temps he provat de convertir-me en gat gos i hàmster, però res no m’ha donat tan bon resultat com la serp decididament en sóc partidari. Transformat en serp puc anar per la casa sense desvetllar sospites però si surto he de vigilar que no em vegin.
A més la meva configuració física em permet camuflar-me entre les herbes. Per exemple: si surto a fora i em veuen me’n vaig a les herbes i em camuflo entre elles.
Anant de serp no es pot dir que siguis un animal de molta confiança.
Avui mateix a les onze de la nit m’he convertit en serp i me n ‘he anat cap al menjador, he passat entre mig d’un parell de calçat vuit  després he passat per un passadís.
Finalment he sentit la conversa dels pares i deien que semblava una mica ensopit i la mare deia que ella  es convertia en serp i escoltava les converses dels de casa.
No puc ni imaginar en què em convertiré demà a la nit.
Autor: David Camprubi Perarnau
Data:22/01/2011

2 thoughts on “Tot llegint M Dolors Alibés

  1. marta solà

    molt be per ficar tots els nostres textos al blog de l’escola textos sobre la lectura d’un bacalla amb complexos.A mi amb va agradar molt aquesta lectura i als altres nens i nenes tambè.

  2. Paula Carrasco

    M’ han agradat molt els contes sobretot el d’en David Gil perque sho va pensar molt i li va quedar molt bé. Els altres també ho han fet molt bé.

    GRÀCIES MARIONA,FINS DILLUNS!!! 15-1-2011

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *