Un grup d’astrònoms californians descobreixen un nou planeta extrasolar on hi podria haver vida

nou-planetPotser no estem tan sols a l’Univers com alguns poden pensar. Així ho asseguren, almenys, els científics que han descobert un nou planeta extrasolar on hi podria haver vida. El descobriment l’han fet astrònoms de la Universitat de Califòrnia i s’ha donat a conèixer després d’onze anys d’investigacions. El planeta és al sistema Gliese 581 i té, diuen, les condicions perfectes per ser habitable. És a la distància adequada de la seva estrella perquè pugui contenir aigua líquida, tindria una superfície, gravetat i atmosfera apropiades i la temperatura, en algunes zones, és similar a la nostra. Per tot plegat, un dels astrònoms responsables de la troballa ha assegurat que hi ha un 100% de possibilitats de trobar-hi vida.

mamoros8

Quant a mamoros8

Sóc Llicenciada en Ciències Geològiques (UB) i, actualment, professora de Biologia i Geologia a l'INS Julio Antonio de Móra d'Ebre des del setembre del 2014. Abans, he estat cinc cursos a l'INS Terra Alta. També he treballat al Berguedà, Barcelonès, Anoia, Osona i Baix Camp. He estat sis cursos exercint de professora de Tecnologia en diversos instituts del Baix Llobregat. En total són uns 30 anys d'experiència en diversos llocs i disciplines. El 2010 vam crear el Blog Rosalind Franklin des del Departament de Ciències de l'INS Terra Alta i, actualment, està "en custòdia compartida" entre Ins Terra Alta i Ins Julio Antonio. Allí s'hi exposen tot de materials de Física, Química, Biologia i Geologia que treballem amb els alumnes o altres notícies d'interès relacionades amb les ciències. A més, per continuar la divulgació i l'apropament amb els alumnes, el 2013 es va crear la pàgina de Facebook Geologia 4t d'ESO, i més tard la pàgina Rosalind Franklin Blog per la divulgació de la Biologia. També ens trobareu a Instagram RFranklinBloc i Twitter (RFranklinblog i Geologia 4t ESO). "Qui s'atreveix a ensenyar mai pot deixar d'aprendre" [J. Cotton]
Aquest article s'ha publicat dins de Ciències per al món contemporani i etiquetat amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *