Brussel·les proposa vetar que els sucs envasats portin sucres afegits

La Comissió Europea (CE) ha proposat avui prohibir l’afegit de sucre en la producció de sucs de fruita, dins de les seves mesures per promoure “una dieta equilibrada”, han informat avui fonts comunitàries.

La proposta forma part de la política de la CE per rebaixar el contingut de sucres afegits als aliments. L’Executiu comunitari pretén que, en el cas dels sucs, només es permeti afegir-ne per als “nèctars” i alguns productes específics, però ho hauran d’indicar clarament a l’etiqueta del seu envàs.

La CE ha proposat altres ajustos, com la inclusió de tomàquets en la llista de fruits utilitzats per a l’elaboració de sucs. La majoria dels canvis previstos en aquest projecte –relacionats amb la producció, l’etiquetatge i la composició d’aquestes begudes– tenen com a objectiu adaptar les regles europees a les normes internacionals i als requisits del Codex Alimentari. També tenen en compte els codis de pràctiques de l’Associació Europea de fabricants de Sucs de Fruita.

La proposta haurà de ser aprovada pel Parlament Europeu i pel Consell de ministres de la Unió Europea (UE).

mamoros8

Quant a mamoros8

Llicenciada en Ciències Geològiques (UB), sóc professora d'Ensenyament Secundari a l'INS Julio Antonio de Móra d'Ebre explicant Biologia i Geologia. Abans he estat cinc anys a l'INS Terra Alta a Gandesa i a molts altres instituts de la geografia catalana. M'agrada aprendre i ensenyar el que he après i aquí hi ha tot un món a descobrir. a explorar i a explicar.
Aquest article s'ha publicat dins de Biologia, Ciències per al món contemporani, Química i etiquetat amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *