La Comissió Europea (CE) ha proposat avui prohibir l’afegit de sucre  en la producció de sucs de fruita, dins de les seves mesures per  promoure “una dieta equilibrada”, han informat avui fonts comunitàries.
La  proposta forma part de la política de la CE per rebaixar el contingut  de sucres afegits als aliments. L’Executiu comunitari pretén que, en el  cas dels sucs, només es permeti afegir-ne per als “nèctars” i alguns  productes específics, però ho hauran d’indicar clarament a l’etiqueta  del seu envàs.
La CE ha proposat altres ajustos, com la inclusió  de tomàquets en la llista de fruits utilitzats per a l’elaboració de  sucs. La majoria dels canvis previstos en aquest projecte –relacionats  amb la producció, l’etiquetatge i la composició d’aquestes begudes–  tenen com a objectiu adaptar les regles europees a les normes  internacionals i als requisits del Codex Alimentari. També tenen en  compte els codis de pràctiques de l’Associació Europea de fabricants de  Sucs de Fruita.
La proposta haurà de ser aprovada pel Parlament Europeu i pel Consell de ministres de la Unió Europea (UE).
											 
					
						
							
						 
						
							Quant a mamoros8
							Sóc Llicenciada en Ciències Geològiques (UB) i, actualment, professora de Biologia i Geologia a l'INS Julio Antonio de Móra d'Ebre des del setembre del 2014. Abans, he estat cinc cursos a l'INS Terra Alta. També he treballat al Berguedà, Barcelonès, Anoia, Osona i Baix Camp. He estat sis cursos exercint de professora de Tecnologia en diversos instituts del Baix Llobregat. En total són uns 30 anys d'experiència en diversos llocs i disciplines.
El 2010 vam crear el Blog Rosalind Franklin des del Departament de Ciències de l'INS Terra Alta i, actualment, està "en custòdia compartida" entre Ins Terra Alta i Ins Julio Antonio. Allí s'hi exposen tot de materials de Física, Química, Biologia i Geologia que treballem amb els alumnes o altres notícies d'interès relacionades amb les ciències.
A més, per continuar la divulgació i l'apropament amb els alumnes, el 2013 es va crear la pàgina de Facebook Geologia 4t d'ESO, i més tard la pàgina Rosalind Franklin Blog per la divulgació de la Biologia. També ens trobareu a Instagram RFranklinBloc i X/Twitter (RFranklinblog i Geologia 4t ESO), i també a Bluesky (@rfranklinbloc.bsky.social i @geologia4teso.bsky.social).
"Qui s'atreveix a ensenyar mai pot deixar d'aprendre" [J. Cotton]							
						 
					 
					
						Aquest article s'ha publicat dins de 
Biologia, 
Ciències per al món contemporani, 
Química i etiquetat amb 
Nutrició i alimentació. Afegiu a les adreces d'interès l'
enllaç permanent.