Identifiquen una mutació genètica que predisposa a tenir càncer de còlon

Un equip internacional de científics ha identificat una mutació genètica que predisposa a tenir càncer de còlon. L’estudi, publicat a la revista “PLoS Genetics” i en el qual han participat els organismes oficials CSIC i CNIC, estableix per què el gen conegut amb el nom d’EIF3H contribueix a desenvolupar la malaltia. En condicions normals, aquest gen està “adormit”, però en els pacients amb risc de tenir càncer de còlon hi ha una mutació que fa que es manifesti. Estudis anteriors ja havien vinculat aquest part de l’ADN amb el càncer de còlon, però no havien identificat la mutació ni el mecanisme molecular que hi actua. Entre els científics que han participat a l’informe n’hi ha de la Universitat Pablo de Olavide, de Sevilla.

mamoros8

Quant a mamoros8

Llicenciada en Ciències Geològiques (UB), sóc professora d'Ensenyament Secundari a l'INS Julio Antonio de Móra d'Ebre explicant Biologia i Geologia. Abans he estat cinc anys a l'INS Terra Alta a Gandesa i a molts altres instituts de la geografia catalana. M'agrada aprendre i ensenyar el que he après i aquí hi ha tot un món a descobrir. a explorar i a explicar.
Aquest article s'ha publicat dins de Biologia i etiquetat amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *