James Lovelock: “La vida sobreviurà al canvi climàtic; la humanitat, no ho sé”

lovelockJames Lovelock sembla mirar la Terra des de molt lluny. Assegura que els efectes del canvi climàtic poden ser catastròfics per a la humanitat, però confia que el planeta sabrà recuperar-se’n. Això sí, amb canvis radicals per a la vida humana. Hi ha ben poca cosa a fer, segons el científic: no hi ha tecnologies miraculoses i les energies alternatives són «una estafa». S’haurà d’esperar que Gaia -així anomena ell la Terra- absorbeixi el cop i que la humanitat (si arriba a sobreviure) actuï de manera més d’acord amb els mecanismes de funcionament del planeta. Lovelock pronunciarà una conferència avui al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona, convidat pel Museu de Ciències Naturals.

¿Recorda el seu procés d’enamorament de la ciència?

-El meu pare va créixer al camp, en sabia molt d’animals i era un excel·lent company d’excursions. Però ni ell ni la meva mare tenien respostes per a totes les preguntes que els feia. De manera que als 4 anys vaig decidir que miraria de contestar-les per mi mateix.

(Continua llegint l’entrevista…)

mamoros8

Quant a mamoros8

Llicenciada en Ciències Geològiques (UB), sóc professora d'Ensenyament Secundari a l'INS Julio Antonio de Móra d'Ebre explicant Biologia i Geologia. Abans he estat cinc anys a l'INS Terra Alta a Gandesa i a molts altres instituts de la geografia catalana. M'agrada aprendre i ensenyar el que he après i aquí hi ha tot un món a descobrir. a explorar i a explicar.
Aquest article s'ha publicat dins de Biologia, Ciències de la Terra i del Medi Ambient, Ciències per al món contemporani i etiquetat amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *