Un terratrèmol de 7,2 graus a l’escala de Richter sacseja el sud de Nova Zelanda i causa danys materials greus

terratremolUn terratrèmol de 7,2 graus a l’escala de Richter ha sacsejat aquest divendres el sud de Nova Zelanda. L’epicentre del sisme s’ha localitzat a 12 quilòmetres sota el fons del mar, tot i que no s’hi han registrat alertes per tsunami, i ha causat danys materials greus a Christchurch, la segona ciutat del país -situada a l’Illa del Sud-, on viuen unes 380.000 persones. S’hi han registrat uns vint ferits lleus, però cap víctima mortal.

Segons les primeres dades provisionals, el sisme ha durat uns quaranta segons, ha destrossat edificis i ha deixat sense electricitat, aigua i telèfon diverses zones de Christchurch i altres àrees del sud del país. Després d’aquest terratrèmol, s’han succeït diverses rèpliques de menys intensitat.

Decretat l’estat d’emergència

Les autoritats locals han hagut de decretar l’estat d’emergència i el toc de queda a la ciutat de Christchurch. De fet, la policia hi ha detingut diverses persones que han aprofitat la situació per assaltar les botigues que han quedat fetes malbé.

A més, com a mesura de precaució, s’ha tancat durant unes quantes hores l’aeroport de la ciutat i, el proper dilluns, les universitats no impartiran classes. Les autoritats també han habilitat diversos centres d’emergència per atendre les víctimes. Amb tot, i malgrat la intensitat del tremolor, no ha estat necessari decretar-hi una alerta per tsunami.

(Continua llegint la notícia…)

(Notícia relacionada: Nova Zelanda decreta l’estat d’emergència després d’un terratrèmol de 7,1 graus)

(Notícia relacionada: Un fort terratrèmol de set graus sacseja Nova Zelanda)

mamoros8

Quant a mamoros8

Llicenciada en Ciències Geològiques (UB), sóc professora d'Ensenyament Secundari a l'INS Julio Antonio de Móra d'Ebre explicant Biologia i Geologia. Abans he estat cinc anys a l'INS Terra Alta a Gandesa i a molts altres instituts de la geografia catalana. M'agrada aprendre i ensenyar el que he après i aquí hi ha tot un món a descobrir. a explorar i a explicar.
Aquest article s'ha publicat dins de Ciències de la Terra i del Medi Ambient, Geologia i etiquetat amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *