El gel boreal no havia ocupat mai tan poc territori per aquestes dates

El desglaç de la banquisa boreal, la capa de gel flotant que cobreix l’Àrtic, va entrar en els dos últims anys en una dinàmica de tranquil·litat, de menor contracció, que alguns escèptics van saludar com una refutació de les tesis del canvi climàtic. No només no es va batre el rècord negatiu del 2007, any nefast en què es van obrir a la navegació les rutes de circumval·lació polar, sinó que la quantitat de gel semblava augmentar. Aquesta temporada, no obstant, s’han tornat a disparar les alarmes: cada dia que passa, la banquisa es redueix uns 88.000 quilòmetres quadrats, aproximadament com la superfície de Portugal.

extensió de gel a l’ àrtic

continua llegint

Aquest article ha estat publicat en Biologia, Ciències per al món contemporani. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *