Investigadors analitzen les restes de minerals trobades a Montserrat i que podrien ser tectica

Investigadors de l’Escola Politècnica Superior d’Enginyeria de Manresa analitzen unes restes de minerals trobades a la muntanya de Montserrat i que podrien ser tectica, un mineral terrestre que s’atribueix a impactes de meteorits, asteroides i explosions nuclears. Si es confirma aquesta hipòtesi, Montserrat seria el major jaciment d’aquest mineral del sud-est d’Europa.
El descobriment l’ha fet l’investigador Agustín Alcaraz, que ha assegurat haver trobat un jaciment d’uns 30 metres de longitud on s’acumularien tectiques, el mineral terrestre que conté menys proporció d’aigua i que s’atribueix a impactes de meteorits, asteroides i explosions nuclears.
Per la seva banda, el catedràtic d’Investigació i Prospecció Minera de la UPC Josep Maria Mata discrepa de la teoria d’Alcaraz i considera que la troballa, segons la seva primera observació, correspondria a restes de ferro. Mata ha apostat per analitzar minuciosament les restes ja que “les tectiques poden ser molt similars a les escòries de ferro”.
Les tectiques, que suposadament hauria trobat Agustín Alcaraz, presenten dimensions i formes dispars, i les més grans fan 30 centímetres de llarg.

mamoros8

Quant a mamoros8

Llicenciada en Ciències Geològiques (UB), sóc professora d'Ensenyament Secundari a l'INS Julio Antonio de Móra d'Ebre explicant Biologia i Geologia. Abans he estat cinc anys a l'INS Terra Alta a Gandesa i a molts altres instituts de la geografia catalana. M'agrada aprendre i ensenyar el que he après i aquí hi ha tot un món a descobrir. a explorar i a explicar.
Aquest article s'ha publicat dins de Ciències de la Terra i del Medi Ambient, Geologia i etiquetat amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 respostes a Investigadors analitzen les restes de minerals trobades a Montserrat i que podrien ser tectica

  1. Durant l’any arriben als Museus, entitats mineralògiques com el Grup Mineralògic Català i Universitats del nostre país desenes de possibles “meteorits”. Quasi sempre, 99,999%, són cagaferros o escòries de fundició. En aquest cas que tracteu cal agafar el tema amb pinces i deixar que s’ho mirin els especialistes, que ja avisen que són cagaferros…

    El que és al·lucinant és que de sobte aparegui la notícia com la gran troballa quan no se sap ni que és. Suposo que l’aburriment estival dels medis de comunicació ajuda a penjar notícies com aquesta o com les dels cocodrils de les clavegueres.

    Senyors/es, s’ha de ser més professional i no publicar incerteses i/o bajenades. Veure com diaris supodament seriosos diuen que les roses del desert són formades per cristalls de sorra ja ens satura.

  2. mamoros8 Mònica diu:

    No conec Agustín Alcaraz i en canvi sí a Josep Maria Mata Perelló, catedràtic en geologia, amb qui he tingut la sort de realitzar alguns cursos i en sap un munt de geologia. En Mata, diu a la notícia, discrepa d’aquesta teoria i em sembla el més prudent, sens dubte; però al bloc ens fem ressò de les notícies que surten als mitjans i en procurem fer el seguiment, ens agradarà veure com acaba tot plegat. Discrepar és saludable. Gràcies pel comentari.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *