La NASA capta el despreniment d’un bloc de gel de 7 quilòmetres quadrats a Groenlància

glaceraLa NASA ha fotografiat el despreniment d’una part de la glacera Jakobshavn Isbrae, situada a Groenlàndia. L’agència espacial creu que es va desprendre entre el 6 i el 7 de juliol. El bloc de gel és de set quilòmetres quadrats i en un sol dia ha recorregut 1,5 quilòmetres. Els científics afirmen que és habitual que es produeixen despreniments a les glaceres en aquesta època de l’any, però el que és atípic és que s’hagi produït amb tanta rapidesa i que s’hagi pogut detectar amb tanta claredat.

La glacera Jakobshavn Isbrae està situada a la costa oest de Groenlàdia i s’ha reduït més de 45 quilòmetres els últims 160 anys. Només en l’última dècada ha reculat 10 quilòmetres. Els científics creuen que més del 10% de la pèrdua de gel de Groenlàndia procedeix d’aquesta glacera, que està considerada el principal responsable de l’augment del nivell del mar a l’hemisferi nord.

Els diferents satèl·lits de la NASA han captat les imatges del despreniment. Els investigadors miren de determinar-ne les causes exactes. La teoria que de moment té més pes és que l’escalfament dels oceans és el responsable de la pèrdua de gel de Groenlàndia cap a l’Antàrtida.

(Article sencer)

mamoros8

Quant a mamoros8

Llicenciada en Ciències Geològiques (UB), sóc professora d'Ensenyament Secundari a l'INS Julio Antonio de Móra d'Ebre explicant Biologia i Geologia. Abans he estat cinc anys a l'INS Terra Alta a Gandesa i a molts altres instituts de la geografia catalana. M'agrada aprendre i ensenyar el que he après i aquí hi ha tot un món a descobrir. a explorar i a explicar.
Aquest article s'ha publicat dins de Ciències de la Terra i del Medi Ambient, Ciències per al món contemporani, Geologia i etiquetat amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *