La Terra és 70 milions d’anys més jove del que es creia

terraEl planeta Terra és 70 milions d’anys més jove del que la ciència creia fins ara, segons un estudi geològic fet per un equip de la Universitat de Cambridge que publica la revista “Nature Geosciences”. Segons aquest treball, l’edat de la Terra seria de 4.567 milions d’anys, una xifra que ha sortit de comparar elements de la capa del planeta amb els meteorits caiguts a la Terra i que, en teoria, tenen els mateixos anys que el sistema solar.
D’aquesta manera, els científics de Cambridge conclouen que el més probable és que la formació de la Terra fos més lenta del que es creia i que el planeta es va crear a partir de la col·lisió de miniplanetes que van anar xocant entre si fins a formar el centre de la Terra. D’això, en fa 4.567 milions d’anys.

Aquestes col·lisions van provocar que una part del planeta es fongués i va facilitar que els metalls formessin el centre de la Terra. Mentre durava aquest procés, el planeta estava dividit entre el metall líquid del seu interior i la capa superficial de l’escorça terrestre. Quan va acabar aquest llarg procés de formació va ser quan va néixer la Terra amb les dimensions i la forma geològica actuals.

Fins ara es creia que la formació del planeta havia durat uns 30 milions d’anys, però aquest estudi apunta que són uns 100 milions d’anys.

(notícia)

mamoros8

Quant a mamoros8

Llicenciada en Ciències Geològiques (UB), sóc professora d'Ensenyament Secundari a l'INS Julio Antonio de Móra d'Ebre explicant Biologia i Geologia. Abans he estat cinc anys a l'INS Terra Alta a Gandesa i a molts altres instituts de la geografia catalana. M'agrada aprendre i ensenyar el que he après i aquí hi ha tot un món a descobrir. a explorar i a explicar.
Aquest article s'ha publicat dins de Ciències de la Terra i del Medi Ambient, Ciències per al món contemporani, Geologia i etiquetat amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *