La NASA presenta un nou sistema per predir tsunamis

Un equip de recerca dirigit per la NASA ha demostrat amb èxit per primera vegada els elements d’un prototip de sistema de predicció de tsunamis que avalua amb rapidesa i precisió els grans terratrèmols i les estimacions de la mida de potencials onades gegants resultants.
Després del terratrèmol de magnitud 8,8 de Xile el 27 de febrer, un equip dirigit per I. Song Tony del Laboratori de Propulsió a Raig (JPL, per les seves sigles en anglès) de la NASA a Pasadena, Califòrnia, va utilitzar les dades en temps real de la xarxa Global Diferential GPS de l’agència (GDGPS) per predir correctament la mida del tsunami resultant. La xarxa, gestionada pel JPL, combina les dades en temps real mundial i regional a partir de centenars de mesuraments de GPS i calcula la seva posició cada segon. És capaç de detectar moviments del terreny tan petits com uns pocs centímetres.

(Continua llegint la notícia…)

mamoros8

Quant a mamoros8

Llicenciada en Ciències Geològiques (UB), sóc professora d'Ensenyament Secundari a l'INS Julio Antonio de Móra d'Ebre explicant Biologia i Geologia. Abans he estat cinc anys a l'INS Terra Alta a Gandesa i a molts altres instituts de la geografia catalana. M'agrada aprendre i ensenyar el que he après i aquí hi ha tot un món a descobrir. a explorar i a explicar.
Aquest article s'ha publicat dins de Ciències de la Terra i del Medi Ambient, Geologia i etiquetat amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *