Incidència del risc a la pobresa

El sexe i l’edat són variables fonamentals per analitzar la incidència de la pobresa. El 20,8% de les dones se situen sota el llindar, mentre que en el cas dels homes aquest percentatge és del 17,2%. Cal destacar que quan les dones tenen més de 65 anys, el risc afecta gairebé 1 de cada 3.

Segons la composició de la llar, els col·lectius més vulnerables o amb elevades taxes de risc a lapobresa són, per aquest ordre, les persones que viuen soles (33,3%), amb una elevada incidència enles llars on la persona té 65 anys i més (51,7), i en segon lloc les llars monoparentals, és a dir les formades per un adult amb un o més fills dependents (41,6%).
Altres variables que incideixen en el risc a la pobresa són l’estat civil, el nivell de formació i la nacionalitat. Així, els grups més desfavorits o amb elevades taxes de risc a la pobresa són les persones vídues (28,5%), la població de nacionalitat estrangera (40,1%) i les persones amb educació primària o inferior (29,9%).

Si no teniu ganes de seguir els noticiaris parlant de Carla Bruni, podeu aprofundir aquestes dades a IDESCAT.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *